ALKMAAR – Wisselend succes voor AMHC afgelopen zondagmiddag. De dames van de Alkmaarse hockeyclub gingen onderuit, maar de heren wisten een klinkende overwinning te boeken.

AMHC dames – Xenios 1-4
‘Vandaag kwamen we gewoon tekort. We stonden veel onder druk en we kwamen niet goed in het spel’, aldus Daniel de Vos. Halverwege keek AMHC tegen een 0-3 achterstand aan. ‘In de tweede helft herpakten we onszelf, maar niet genoeg.’ Xenios scoorde nog eenmaal, terwijl de thuisploeg via Babette Res wat terug kon doen.

AMHC heren – Amstelveen 7-2
Tegen Amstelveen boekte de herenploeg van AMHC een 7-2 overwinning. ‘De eerste helft was oké en de tweede was heel sterk’, stelde Pieter Saal. Halverwege prijkte er een 3-1 tussenstand op het scorebord. ‘Na rust hebben we dat doorgetrokken met veel energie en verzorgd veldspel.

Tristan boon uit JA1 speelde uitstekend en Pim Schiphorst maakte een prachtige hattrick. Rogier van Koningsbrugge maakte een doelpunt uit de strafcorner, Giel Jansen jaste de bal in de kruising na een heerlijke voorzet van Robin Boogaart, Rogier maakte na een mooie 2:1 met Pim een doelpunt en Giel Jansen was weer scherp in de eindfase’, was Saal tevreden. ‘Ik heb veel goede aanvallen gezien van onze ploeg en we hebben in de taak gespeeld.’