ALKMAAR – De heren van Alkmaar Guardians hebben de degradatiekraker tegen het tweede team van BV Hoofddorp verloren. De Alkmaarders bleven tot aan het einde dichtbij. Een nederlaag kon echter niet worden voorkomen, 55-60.

Voorafgaand was het belang van het duel tussen Alkmaar Guardians en BV Hoofddorp duidelijk. Beiden ploegen hadden even veel punten. De ploeg die het duel verloor werd de nieuwe hekkensluiter. Die plek wordt nu ingenomen door de Alkmaarders, die verloren van Hoofddorp. ,,De gehele wedstrijd bleef het verschil drie à vier punten. De gasten uit Hoofddorp wisten veel uit drie punt schoten te scoren en kwamen niet dichterbij de basket” vertelde Roy Huberts na afloop. ,,Toen het momentum aan onze kant kwam verschuilde zij zich achter een zone verdediging waar helaas moeilijk tegen gescoord werd tot midden in het vierde kwart het verschil van zes punten was in het voordeel van Alkmaar”.

Alkmaar kon dit niet volhouden. ,,Mede door dubieuze beslissingen van het arbitrale duo kwamen zij weer langszij. Helaas hadden ze de langste adem en wonnen de wedstrijd met 55-60”.

Het duel tussen Alkmaar Guardians en Blue Stars (dames) ging niet door vanwege het feit dat Blue Stars geen team op de been kon brengen.