ALKMAAR - Dankzij een gift uit het z.g. Schipholfonds, kon WV Alcmaria-Victrix zijn broodnodige baan en weg fietsen gaan bestellen.

Harry Dekker, geen onbekende binnen de wielrennerij, bleek de juiste man te zijn om vooral de baanfietsen, in de kleine maten te willen leveren.

Allemaal mogelijk gemaakt door een donatie vanuit het eerder genoemde Schipholfonds. Verenigingen binnen een bepaalde regio’s kunnen naar indienen van een plan meedingen naar een geldbedrag. Door o.a. Mats Dekker en Fred de Groot van Alcmaria-Victrix werd dit direct omarmt. Alcmaria die als enige vereniging binnen deze regio jeugdbaantrainingen aanbiedt was erg content met de uitverkiezing destijds. Echter door corona perikelen kon het officiële gedeelte geen doorgang vinden.

DSC cycling uit Heerhugowaard zal de fietsen op leasebasis leveren, en zodoende kunnen ook de allerkleinsten de wielersport beoefenen, die niet altijd goedkoop is.

De fiets kan, als de renner er niet meer op past, worden ingeleverd tegen een volgend exemplaar dat weer past bij de grootte van de renner (ster)

Het is daarom zinvol indien er jeugd is die willen rijden op de baan in Alkmaar dat deze contact zoeken met WV Alcmaria-Victrix. Daar deze jeugdtrainingen, op de maandagavonden in september al aanvangen is het wel zaak bijtijds te reageren.

Voor info:info@alcmaria-victrix.nl