EGMOND AAN ZEE – Na 94 minuten wist Tom Adrichem de bal in de linkerhoek binnen te werken. Het is de genadeklap voor Egmondia. Nadat het zelf de kans op de gelijkmaker niet wist te verzilveren besliste Meervogels’31 het duel, 1-3.

Een schande is de nederlaag van afgelopen donderdagavond tegen Meervogels’31 niet. ‘Het is een goede ploeg en ze zijn handig aan de bal. Ze zijn voetballend ook iets beter dan ons’, zei Jos Mouwes na afloop. Gezien de stand op de ranglijst zullen er weinig verbaasde gezichten zijn na het zien van de uitslag, maar kansloos was Egmondia zeker niet.

Onder druk
Toch duurde het even voor Egmondia in het spel kwam. In het eerste deel van de eerste helft werd de thuisploeg onder druk gezet. ‘In de eerste twintig minuten werden we overlopen’, zag Mouwes. In die fase kreeg Meervogels’31 kansen om de score te openen, maar doelman Roy Broertjes en de paal voorkwamen de openingstreffer. De doelman had echter geen antwoord op een schot van Stijn Beentjes, die in de linkerhoek eindigde. ‘Daarna kwam het vuur er in.’

Egmondia had het na de 0-1 beter staan en het beet meer van zich af. Zo verscheen het meerdere keren op de vijandige helft en na een corner van Jip van der Himst tekende spits Justin Recourt met een fraaie volley voor de gelijkmaker. Even ervoor waren de Egmonders goed weggekomen toen een poging van Meervogels net over het doel eindigde.

Domper
Dat de bezoekers zeven minuten na rust opnieuw op voorsprong kwamen, Jelle van der Eng schoot raak, was een domper voor Egmondia. Toch bleef de ploeg hard werken om een resultaat te behalen. ‘Na de 1-2 hebben we het geprobeerd. Ik zag ook mooie combinaties bij ons’, vervolgde de coach die met Rick Blok een aanvaller inbracht. In de zeven minuten die er toen nog op de klok stonden werd maar weer eens duidelijk waar het probleem ligt bij Egmondia: scoren. Tico Tervoort werd na een mooie aanval in stelling gebracht, maar raakte de bal verkeerd en zag zijn inzet naast gaan. Hetzelfde overkwam Rick Blok die nog kansrijker was, maar eveneens naast schoot. Meervogels’31, dat eerder eveneens enkele kansen onbenut liet, scoorde wel. Het was de beslissing in het inhaalduel waardoor de beloning voor de getoonde vechtlust uit bleef. ‘Verliezen van Meervogels is geen schande. De vechtlust is iets waar we verder mee kunnen.’

Egmondia – Meervogels’31 1-3 (1-1)
24. 0-1 Stijn Beentjes
35. 1-1 Justin Recourt
53. 1-2 Jelle van der Eng
95. 1-3 Tom Adrichem

Egmondia: Broertjes. Jaspers, Dennis Blaauboer, Tim Blaauboer, Tom Blaauboer. T. Tervoort, Groot, Wijker (Van Amstel/85). Stam (Blok/83), Recourt, Van der Himst.

Meervogels’31: Kok. Kaandorp, Beentjes, Both, Tiebie (De Bruijn/84). Krom, Gast, Van der Eng, Ploeg (Van Soelen/67). Verduin (Zonneveld/80), Adrichem.