ALKMAAR - De inschrijving voor het gezelligste hardloopevenement van de regio, de Alkmaar City Run by night, is vanaf nu geopend. Op de avond voor Hemelvaartsdag, woensdagavond 25 mei, kan het Run & Swing feest in het stadscentrum van Alkmaar eindelijk weer losbarsten. Stoom je klaar voor 5 of 10 km tijdens de 8e editie en bemachtig snel één van de gewilde startbewijzen via alkmaarcityrun.nl.

De binnenstad van Alkmaar wordt op woensdagavond 25 mei omgetoverd tot een hardloopparadijs. De gezelligheid spat er vanaf bij de start en finish nabij het Canadaplein, waar jij je opmaakt voor de 5 of 10 km. De beat van de muziek, op iedere hoek van de straat, geeft je deze avond vleugels. Het parcours is dankzij organisator Le Champion en alle betrokken partijen versierd met slingers en flikkerende lichtjes. Het juichende publiek vanaf de gezellige horecapleinen en de diverse 'cheering zones' geven jou een boost richting de finish. Daarna kun je met jouw medaille om je nek nagenieten tijdens Swinging Night in de gezelligste kroegen van Alkmaar.

Inschrijven
Trommel al jouw hardloopvrienden op en schrijf je in voor een onvergetelijke hardloopavond. Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk tot de limiet van 10.000 deelnemers is bereikt. Naast de 5 en 10 km voor individuele lopers staat ook een Business Run op het programma. Jaarlijks staan veel bedrijven aan de start van dit gezellige Run & Swing evenement. Kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen meedoen aan de Rollebol Kids Run. De jongste kinderen lopen 0,8 km door de stad en de oudste doen mee aan de 1,6 km. Kijk voor meer informatie en inschrijven op alkmaarcityrun.nl

Ren mee voor het goede doel
Tijdens de inschrijving kun je een vrijwillige bijdrage leveren voor het Jeugdfonds Sport Alkmaar, het officiële goede doel van de Alkmaar City Run by night. Het Jeugdfonds Sport is een stichting die zich inzet voor kinderen van 4 t/m 17 jaar, waarvan ouders een minimuminkomen hebben. Dit fonds maakt het voor deze kinderen mogelijk om lid te worden van een sportvereniging.