AMSTERDAM – Op bezoek bij DVVA heeft het Alkmaarse Jong Holland zichzelf een grote dienst bewezen. Vlak na rust schoot Chelbi Boujenoui van ruime afstand raak. Het bleek uiteindelijk voldoende voor de overwinning, 0-1.

De Alkmaarders verloren hun eerste twee duels, dus dit resultaat was zeer welkom voor de formatie van Phuong Nguyen. Of het een terecht resultaat was, “Lastig te zeggen. Het was een typische wedstrijd waarbij wie het eerste doelpunt zou maken, ook de overwinning zou pakken. Uiteindelijk vind ik dat wij de zege wel verdienen op basis van werklust” analyseert Boujenoui, aanvoerder van de ploeg.

De ervaren verdediger kon de wedstrijd met het team dus over de streep trekken, en zo de eerste punten behalen, “Vandaag was de werklust het verschil. Vorige week tegen EDO was een off day en vandaag zie je dat als we allemaal bereid zijn om te werken, kunnen we op resultaat spelen” stelt een tevreden Boujenoui.

Waar er voor rust nog geen doelpunten vielen, duurde het na rust niet lang voor er gescoord werd. Het doelpunt viel uit een vrije trap vanaf twintig a vijfentwintig meter. De maker van het doelpunt was Chelbi Boujenoui. “Een teamgenoot van me had gezegd om gewoon op doel te schieten, dat de keeper niet erg zeker was. Dus dat deed ik. De bal zwabberde aardig wat waardoor de keeper hem verkeerd inschatte en de bal erin ging” blikt de aanvoerder terug.

In de komende wedstrijden hoopt Jong Holland de overwinning een mooi vervolg te geven. Boujenoui; “Dit biedt zeker perspectief. Wij moeten beginnen met hard werken, vanuit daar hebben wij individuele kwaliteiten die een wedstrijd naar ons toe kunnen trekken”. Verbeterpunten zijn er wel degelijk, “Aan de bal kunnen we vele malen beter, maar de opdracht vandaag was de nul houden en vanuit daar in de wedstrijd groeien. Dat hebben we heel goed gedaan” besluit Boujenoui die met Jong Holland van de nul af is.