ALKMAAR - Op zaterdag 11 en zondag 12 juni barst in Alkmaar het Nederlandse Jeugdkampioenschap Schermen 2022 los. Aan dit grootste schermtoernooi in Nederland doen ruim 300 jongeren mee tussen de negen en twintig jaar op de wapens degen, floret en sabel. Het toernooi is een graadmeter voor schermtalent en ook een springplank voor een internationale schermcarrière.


Schermer Daniel Giacon, nu 21 jaar, heeft goede herinneringen aan de NJK die hij acht keer won op het wapen floret. Giacon: “Op het NJK heb ik geleerd hoe je moet pieken op het juiste moment". Giacon won op 16 april j.l. de eerste Nederlandse medaille ooit op een heren floret Wereldbeker in Belgrado. Een historische overwinning voor Nederland. Alle grote schermers beginnen op het Nederlandse Jeugdkampioenschap.

Op beide dagen zijn er wedstrijden in de grote zaal in De Meent tussen 9 en 16.30 uur, met finales rond 12 en 16 uur. In een aparte finalezaal kan publiek de beste schermers zien duelleren om de titel Nederlands Jeugdkampioen 2022. De resultaten zijn op de wedstrijddagen live te volgen via www.fencingtimelive.com. Publiek is welkom bij de wedstrijden. De toegang is gratis en er zijn geen covid restricties. Het sportcomplex de Meent aan de Terborchlaan 301 in Alkmaar heeft ruime gratis parkeergelegenheid.

Meer informatie over het toernooi is te vinden op www.hollandschermen.nl/njk-2022 .

HollandSchermen organiseert namens de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond de Nederlandse Jeugdkampioenschappen. Meer info over verenigingen, trainingen en schermlocaties van HollandSchermen op: www.hollandschermen.nl.