ALKMAAR - Alkmaar Sport organiseert maandag 9 november van 19.30-21.00 uur een online webinar ‘Doortrappen voor professionals’. De workshop is bedoeld voor sport-, welzijns-, fiets- en zorgprofessionals uit Alkmaar. Zij leren meer over het concept ‘veilig fietsen’ zodat zij de senioren in hun omgeving hierover kunnen adviseren. Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk, dit kan via sportvitaal@alkmaarsport.nl. Meer informatie over de workshop is te vinden op www.alkmaarsport.nl/doortrappen.

(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Ook de gemeente Alkmaar heeft zich bij Doortrappen aangesloten. Met de workshop ‘Doortrappen voor professionals’ hoopt zij professionals te bereiken die hierna op effectieve wijze instructies kunnen geven zodat senioren langer veilig kunnen blijven fietsen.

Tijdens de workshop komen feiten en cijfers (ongevallen, functionele achteruitgang en fysieke klachten) over senioren en fietsen aan bod, het fietsgymnastiek (theoretische uitleg van oefeningen) en de fietscheck (afstellen van de fiets) worden besproken. Ook leren deelnemers hoe zij voorlichting kunnen geven aan de doelgroep. Aan het eind van de avond weet u gegarandeerd meer over het voorkomen van valincidenten op de fiets.

Aanmelden kan via sportvitaal@alkmaarsport.nl, meer informatie vindt u op www.alkmaarsport.nl/doortrappen.