ALKMAAR - Ter afsluiting van een geslaagd SportXtra jaar organiseert Alkmaar Sport op woensdag 27 juni van 14.00-17.00 uur een gratis mini Sportspektakel bij Scouting Dirk Duyvel in de Rekerhout. Alle basisschoolkinderen uit Alkmaar zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan een middag vol sport, spel en plezier.

SportXtra – gratis sporten in de wijk
SportXtra verzorgt gedurende het schooljaar elke woensdagmiddag gratis sportactiviteiten in diverse wijken in Alkmaar. Dankzij dit gratis sportaanbod krijgt elke basisscholier de kans om wekelijks te sporten. Er is veel animo voor de lessen, vandaar dat SportXtra de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een groot succes. De lessen, die worden begeleid door gekwalificeerde ALO vakleerkrachten, zijn gevarieerd. Alle sportactiviteiten worden op maat gemaakt, zodat elk kind op zijn/haar eigen niveau mee kan doen. Het mini Sportspektakel is een feestelijke afsluiting van een geslaagd SportXtra seizoen. In september start het nieuwe seizoen.

Programma mini Sportspektakel
Het programma van het mini Sportspektakel is divers, er is voor elk wat wils. Naast een basketbaltoernooi en een streetdance wedstrijd worden er allerlei andere sporten en spellen georganiseerd. Basketbal en streetdance wordt de weken ervoor geoefend tijdens de SportXtra lessen. Freddy Fit, de mascotte van Alkmaar Sport, komt uiteraard ook even langs. Deze sportmiddag is gratis te bezoeken voor kinderen van 6-12 jaar.

Aanmelden is niet nodig, iedereen kan gewoon langskomen. De wedstrijden voor het basketbaltoernooi en de streetdance wedstrijd starten vanaf 14.30 uur, kinderen kunnen tot 15.00 uur instromen.

Meer informatie
Het mini Sportspektakel vindt plaats bij Scouting Dirk Duyvel, Krielenzand 21 Alkmaar. Meer informatie over het mini Sportspektakel kunt u opvragen bij Anouk Brouwer, a.brouwer@alkmaarsport.nl, tel. 06-4304 0990. Voor locaties en tijden van de SportXtra lessen kunt u terecht op www.alkmaarsport.nl/sportxtra.