ALKMAAR - Zondag 25 februari 2024 vonden de Nationale Indoor Kampioenschappen plaats voor jeugd onder 15 en onder 16 jaar in de mooie topsport indoor ambiance van Omnisport Apeldoorn. De net 14 jarige Kris Jacobs uit West- Graftdijk van atletiekvereniging AV Lycurgus uit Assendelft, deed mee aan de 1500m. Jongens onder 15 jaar. In een spannende race wist de Alkmaarse scholier van het PCC Fabritius, in de laatste 50m. de winst te behalen op zijn concurrenten, en mag hij zich Nationaal Indoor Kampioen noemen op deze afstand. Hij zette een tijd neer van 4:41:93min. Eerder dit indoor seizoen had hij al een snellere tijd neergezet van 4:35:72min. Bij deze wedstrijden gaat de winst om plaatsing, alhoewel een persoonlijk record altijd mooi is, is de uiteindelijke tijd minder belangrijk.

Zijn teamgenoten hadden eveneens succes. Koen Niessink mocht bij de jongens onder de 15 jaar 2 maal het podium betreden en werd zowel 3e op de 300m. Als bij het hoogspringen. Fenna van Wijk wist een knappe 2e plaats te halen op de 300m. Bij de vrouwen onder de 16 jaar. Er deden verder nog meer atleten van Lycurgus mee die mooie prestaties neerzette en hun persoonlijke records verbeterde.

Begin volgende maand staat de winter cross finale op het programma, waar Kris ook aan zal deelnemen. Begin april zal het outdoor seizoen weer beginnen. Mooie vooruitzichten voor het nieuwe outdoor atletiek seizoen staan te wachten.