ALKMAAR - Eind september 2023 zijn op de groene locatie van Sluispolder met 27 golfholes, ook twee padelbanen geopend. Daarmee ontvangt Sluispolder naast golfers, straks nog meer mensen die genieten van sport.


‘De wens om het sportaanbod op Sluispolder uit te breiden speelt al jaren’ vertelt Renate Roeleveld – manager van de exploitatie van de golfbaan. ‘Golf heeft de afgelopen corona-periode weer aan populariteit gewonnen. Niet zo gek, want het is heerlijk om buiten te sporten in het groen en je speelt het met vrienden of familie, dus sportief én gezellig en datzelfde biedt padel ook. Wat je echter bij golf ziet, is dat vergrijzing optreedt in het ledenbestand. Met Padel als toevoeging willen we graag een jongere doelgroep aantrekken en kennis laten maken met Sluispolder en daarmee ook met golf’.

Rekre Sport – een van de marktleiders op padel-bouw gebied – heeft er twee volwaardige banen aangelegd, die door alle geïnteresseerde Padel-spelers te reserveren zijn. Dit reserveringsproces is helemaal geautomatiseerd via een speciale app – Meet & Play – van de KNLTB (de tennis-bond). Doordat het al een sportlocatie is, is de infrastructuur aanwezig. Toiletten, kleedkamers, voldoende parkeerruimte, een shop voor golf- & padel materiaal en clubhuis voor de innerlijke mens.

De padel-banen zijn voor iedereen toegankelijk, net als de golfbaan. De golfbaan ontvangt naast leden ook ook veel golfers uit de omgeving voor een ronde golf zonder lid te zijn. ‘Juist dat aspect vinden we erg belangrijk’ stipt Renate aan ‘sporten brengt mensen bij elkaar. We zijn weliswaar sportlocatie, maar vooral ook een plek waar mensen hun vrienden ontmoeten en door sport en gedeelde passie ook nieuwe vrienden maken. En dat is het mooiste wat er is, mensen aan elkaar verbinden die plezier met elkaar hebben in hun sport.’

En daarmee is gelijk de toon gezet voor een eventuele verdere uitbreiding in de toekomst voor nog meer sporten op deze locatie. ‘Vroeger had je één club, waar je je sport beoefende en je vrienden of familie ontmoette. Tegenwoordig beoefenen mensen vaak meerdere sporten. Je hebt twee of zelfs wel drie plekken waar je verschillende sporten doet, maar nergens ben je meer echt ‘thuis’. Door meer sporten op één locatie te bieden, willen wij sporters graag één plek bieden om sportvrienden te ontmoeten. Voor nu eerst de padelbanen maar introduceren!’

De lessen worden verzorgd door "PotjePadel', een gerenommeerde en grote padelschool die in heel Noordholland padellessen geeft.