REGIO – Het is voor ouders/verzorgers vaak een uitdaging om zes weken zomervakantie te organiseren voor hun kinderen. Deze uitdaging is nog groter voor een kind met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum. Er zijn weinig alternatieven voor deze kinderen in de vakantie. Maar voor kinderen met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum (en hun ouders/verzorgers) in de gemeentes Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Uitgeest, Langedijk en Heerhugowaard is er nu goed nieuws: Zij kunnen nog zeker drie jaar meedoen aan het sportieve en creatieve programma VakantieFUN! En, er volgt zelfs een pilot om het programma ook in herfstvakantie op te zetten.

Sport-Z organiseert het actieve en creatieve vakantieprogramma ‘VakantieFUN’ voor kinderen met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum (autisme, ADHD, etc.). Het programma is de afgelopen twee jaar als pilot georganiseerd en zo goed ontvangen dat de deelnemende gemeenten besloten hebben zich voor langere tijd aan het project te verbinden. Daarmee is de komende drie jaar samenwerking tussen de gemeenten en Sport-Z; de organisatie van VakantieFUN gegarandeerd.

Wanneer
VakantieFUN 2018 vindt plaats in de eerste vier weken van de zomervakantie (23 juli tot en met 16 augustus), op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag in sportcomplex De Meent in Alkmaar. Als pilot wordt VakantieFUN dit jaar ook in de herfstvakantie, op woensdag 24 oktober, georganiseerd.

Aanmelden vanaf 3 april
Ouders/verzorgers van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in één van de desbetreffende gemeenten wonen, kunnen hun kind aanmelden voor VakantieFUN vanaf dinsdag 3 april, via www.sport-Z.org/VakantieFUN. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Om zeker te zijn van een plek, is het verstandig uw kind zo snel mogelijk in te schrijven.