ALKMAAR - Eigenlijk was het al duidelijk, toen er 4 renners wegreden onder werkelijk prachtige weersomstandigheden, Glenn van Nierop, Tijs Zuurbier, Kay Blokdijk en Pim Hackman. Deze kleppers vonden elkaar op Texel, alwaar de eerste rit van Tour de Lasalle 2022 werd afgewerkt. Een peloton van ongeveer 120 renners reed soepel over de altijd lastige smalle weggetje van dit pracht eiland.

Alcmaria TBB formatie en ECW Energy lieten zich in het peloton veelvuldig van voren zien. Wim Bos was daar regelmatig te zien, samen met Martijn Lust.

Al snel bleek de afstand naar de eerder genoemde 4 vluchters te groot om dit ook met vereende krachten te kunnen dichten. De winnaar moest dan ook gezocht worden bij deze vier vluchters, die allemaal niet zouden misstaan in een echte elite koers, maar dat terzijde.

Glenn trok uiteindelijk de winst naar zich toe en pakten zodoende een voorschot op winst in deze meerdaagse. Tweede werd Blokdijk met in zijn wiel Thijs Zuurbier.

Martijn Lust liet zien nog altijd een snelle man te zijn en werd knap 6e. Jermo Agema vinden we terug op een 27e stek en Wim Bos op een 40e.

Opvallen was het rijden van de junior Sem Beentjes, uitkomend voor het regiocylingteam NH, die tussen dit geweld een 31e plek opeiste.

Morgen gaat deze koers verder in en om Den Helder met een omloop. Ook dan hoopt de organisatie weer op een mooie wedstrijd, die weer tot in de puntjes verzorgd is.