ALKMAAAR - Het verkeer is door de jaren heen flink veranderd. Zo is het tegenwoordig veel drukker op de weg en zijn er nieuwe vervoersmiddelen bij gekomen, zoals de elektrische fiets. Het is best lastig om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste verkeersregels. Daarom organiseert Sport Vitaal op donderdag 16 november om 14.00 uur de verkeerstheaterquiz 'Hoe Zat Het Ook Alweer?' in Wijkcentrum Mare Nostrum in Alkmaar. Tijdens de quiz doorloop je de verkeersgeschiedenis en komen alle huidige verkeersregels voorbij. Deelnamekosten bedragen slechts € 2,- en aanmelden kan via www.alkmaaractief.nl/sportvitaal. Of neem contact op via sportvitaal@alkmaarsport.nl of 06-28510517 (ma t/m do van 9.00-12.00 uur).

De verkeerstheaterquiz vindt plaats op donderdag 16 november 2023 om 14.00 uur in wijkcentrum Mare Nostrum (Arubastraat 2, Alkmaar). De quiz wordt gehouden door professionals van Contact Onderwijsadviesbureau, begeleid door filmpjes en karaoke. Onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers beantwoord je in teamverband zestig vragen over het verkeer van toen en nu. Het winnende team gaat met een leuke prijs naar huis. Kortom, een informatieve, uitdagende, en vooral gezellige activiteit.

Doortrappen Alkmaar

De verkeerstheaterquiz maakt deel uit van het programma Doortrappen Alkmaar. Hiermee stimuleert de gemeente Alkmaar senioren om (vaker) op de fiets te stappen. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland. Sport Vitaal organiseert regelmatig fiets- (en wandel)tochten in en om Alkmaar. Meer informatie vindt u op www.alkmaarsport.nl/fietswandelkalender