ALKMAAR - AZ heeft zich op overtuigende wijze voor de voorronde van de Conference League geplaatst. In het eigen AFAS-Stadion poetste het tegen Vitesse de eerdere 2-1 nederlaag weg door de Arnhemmers te deklasseren: 6-1.

De eerste helft verveelde dankzij het gretige en goed voetballende AZ geen seconde. Het kwam via Vangelis Pavlidis, na een assist van Clasie al snel op voorsprong en dankzij de tweede goal, Tijani Reijnders verraste doelman Houwen met een zwabberend schot, kwam aan een korte opleving van Vitesse een einde. Buitink had tussendoor namens de bezoekers de grootste kans, maar raakte de bal voor een leeg doel totaal verkeerd. Dani de Wit was na een vlotte aanval het eindpunt en besliste al voor rust het duel: 3-0.

In de tweede helft kon AZ vervolgens freewheelend het feest compleet maken door de tweede treffer van Reijnders. Jesper Karlsson maakte de overrompeling voor Vitesse nog erger met twee doelpunten waarvan de eerste uit een vrije trap van ongekende schoonheid was., Bazoer tekende tussendoor voor de eretreffer, maar dat was slechts een doekje voor het bloeden voor de kansloze Arnhemmers.

AZ - Vitesse 6-1 (3-0)

3. Pavlidis 1-0
13. Reijnders 2-0
41. De Wit 3-0
52. Reijnders 4-0
75. Karlsson 5-0
78. Bazoer 5-1
89. Karlsson 6-1