ALKMAAR - Het tennistoernooi Victorie Open Alkmaar bij ltc De Zes Wielen heeft zaterdag een zeer geslaagde openingsdag gehad. Liefst 46 wedstrijden werden er gespeeld op de eerste toernooidag, de publieke belangstelling was goed te noemen en de voorspelde buien bleven gelukkig achterwege.


Ondanks de coronamaatregelen, zo mogen er maximaal 250 bezoekers op het sportpark, wisten velen de weg te vinden naar het Victorie Open om hun persoonlijke favorieten aan het werk te zien op één van de zeven tennisbanen van ltc de Zes Wielen. De toernooicommissie had het park weer mooi aangekleed met diverse stoelen, banken en statafels en het merendeel hield zich aan de maatregelen om niet met te grote groepen bij elkaar te zitten. De openingsdag voltooide zich dan ook in een gemoedelijke, gezellige sfeer met vele sportieve hoogtepunten.

In de hoogste categorie, de herenenkel 3 (HE3) was de eerste zege voor Yvo van der Horst die Miguel van der Wolf makkelijk opzij zette (6-0, 6-2). In de HE4 ware er overwinningen voor de als vierde geplaatste Jordy Schifferstein, Jonathan Rep, en Youri Ben-Hur.

Ook in de lagere categorieën viel er genoeg te beleven. In de HD7 hadden Carlo Smit en Marc Min ruim 2,5 uur nodig om Michael Koeleman en Mikey Leertouwer van zich af te schudden en in de DD8 stonden Kathalijne Keizer en Malu van der Maale liefst drie uur op de baan tegen Sandra Hartsteen en Shanna Vleugel in een spannende driesetter (7-6, 5-7, 6-4). Kijk hier voor alle uitslagen van zaterdag 24 juli.

Vandaag staan er liefst 40 wedstrijden op het programma beginnend vanaf 09.30 uur. Hierbij opnieuw twee wedstrijden in het HE4, maar uiteraard nog veel meer in het oog springende wedstrijden waarbij vandaag met name vele spelers van thuisvereniging De Zes Wielen in actie komen.
Kijk hier voor het complete programma van vandaag.


Foto's van de 1e toernooidag zijn te bekijken op de Facebookpagina van Victorie Open Alkmaar en op DP Sportfotografie.