ALKMAAR - Dat men in deze tijd evengoed een coronaproof tennistoernooi kan organiseren bewijst men nu al zes dagen bij ltc De Zes Wielen. Zonder enige wanklank en evenwel gezelligheid is het Victorie Open 2020 nu al geslaagd te noemen. En dat met het finaleweekend voor de deur.


Slechts heel sporadisch komt het publiek te dicht bij elkaar, maar de organisatie grijpt daar op in door middel van een vriendelijke stem door de microfoon en de commissie die alles nauwlettend in de gaten houdt. Voor wat betreft het sportieve blijkt het niveau hoog. Vele spelers uit de wijde regio en verder hebben zich ingeschreven om eindelijk weer eens in toernooivorm te kunnen spelen. Dagelijks zijn er prima wedstrijden met veel spanning te aanschouwen op het mooie sportpark.

Donderdagavond zagen we in de HE3 eindelijk Remco Reinhard weer eens op de baan staan die ruim anderhalf jaar niet in competitieverband speelde, maar inmiddels het racket weer heeft opgepakt. Tegen Oscar Witzand, hoewel Brabander doch elk jaar van de partij in Alkmaar, liet Reinhard zien het nog niet verleerd te zijn. Na een onwennnige start zegevierde hij dan ook met 6-4, 6-4. Reinhard zal het vanavond in de kwartfinale moeten opnemen tegen de als eerste geplaatste Roy Kruijer.

In de HE4 had Robert van der Velde geen moeite met Jeroen Tesselaar en won met 6-1, 6-1. De trainer van ltc De Zes Wielen, en titelverdediger, mag het vanavond in de kwartfinale opnemen tegen Chris de Waard. Al in de kwartfinale moest Mischa Wijnker ondanks winst in de eerste set helaas opgeven waardoor Ramon Wenker gemakkelijk naar de halve finale ging waar hij zaterdagochtend Joost Grooteman ontmoet.

Voor de favorieten in de HD4, Pascal Kabalt en René Nannes, was er voor de tweede dag op rij succes. Nu versloegen zij het Westfriese duo Dennis Berkhout en Bastiaan Veeken met 6-1, 6-3. Kabalt/Nannes kunnen zondag in de laatste poule wedstrijd de zege veilig stellen, iets wat hun in 2018 ook al lukte.

Kijk hier voor alle uitslagen voor donderdag en hier voor het programma van vrijdag dat om 16.00 uur begint.

Foto's van alle wedstrijddagen zijn te bekijken via de Facebookpagina van Victorie Open Alkmaar.