ALKMAAR - Het tennispark van LTC De Zes Wielen in Alkmaar stond afgelopen week in het teken van een tenniskamp welke is georganiseerd door Baars Tennisschool uit Schagen. Liefst 26 kinderen in de basisschool-leeftijd genoten bijna een volle week van sport en plezier rondom de tennisbaan.


De Alkmaarse Ilse van den Reek is als projectleidster bij Baars Tennisschool verantwoordelijk voor de organisatie van het kamp en wij spraken op woensdag, tijdens de derde dag van het kamp met haar.

Ilse, hoe is dit kamp ontstaan?
"Ondanks de onzekere tijd zijn er door Baars Tennisschool vorig jaar al diverse trainingsweken en dagen georganiseerd bij verenigingen in de regio. Juist door corona is er behoefte om te spelen en te bewegen om de tennisbaan. Dit jaar hebben wij doorgepakt door diverse kampen te organsieren bij verschillende verenigingen zoals TPC Daalmeer, STC Schagen, TV Anna Paulowna en nu dus ook LTC De Zes Wielen. Vanuit Baars Tennisschool heb ik contact gezocht met de vereniging, de gemeente, maar ook scholen in de regio en dat heeft geleid tot 26 aanmeldingen. Hiervan is maar een klein gedeelte lid van een tennisvereniging dus als wij meer kinderen op de baan kunnen krijgen is het een win-win situatie"

Het is voor het eerst dat zoiets dus bij LTC De Zes Wielen gebeurt?
"Ja en dat bevalt nu al goed. In principe hebben de Baars Trainingsweken dezelfde opzet. Hiermee garanderen we het niveau van de weken. De eerste dag bestaat uit kennismaking en het bepalen van het tennisniveau. Iedere groep gaat met een trainer aan de slag. Iedere deelnemer kan op eigen niveau meetrainen. Het doel is vooral om veel plezier te maken en de tennisvaardigheid te verbeteren. Met de voortdurende veranderende maatregelen moet er echter ook de mogelijkheid zijn om te switchen."

Het draait dus niet alleen om tennis?
"Nee, zeker niet. We brengen het grootste deel door op de tennisbaan, sowieso elke ochtend, maar daarnaast doen we ook veel spelletjes en andere activiteiten. Zo zijn we dinsdag samen met El Kombi wezen suppen en hebben afval opgeruimd en vandaag gaan de kinderen samen koken met Sophie van Soepp. Ook wordt het dagelijkse eten gesponsord door Ekoplaza. Door met bovenstaande partijen samen te werken hopen we ook maatschappelijk wat bij te dragen. Dit willen wij volgend jaar nog meer uitdragen door ook kinderen die minder te besteden hebben te willen laten meedoen in samenwerking met de gemeente en maatschappelijke organisaties, bijvoorbeeld door het gebruik van de AlkmaarPas."

Hoe loopt de week tot nu toe?
"Geweldig, je merkt dat de kinderen enthousiast zijn. We zijn maandag begonnen met 26 deelnemers en die lopen er nog steeds. Er heeft dus niemand tussentijds afgehaakt. Je merkt het ook als er even een pauze is om wat te drinken of te eten. De meesten nemen even snel wat, maar staan binnen mum van tijd weer met hun racket op de baan. Ik ben hier zelf samen met Eva Nijhuis alle dagen geweest, maar voor de rest staan er ook dagelijks andere trainers van ons op de baan. Dat zorgt ervoor dat kinderen niet uitgekeken raken, want hoewel het concept vaststaat werkt iederen toch iets anders. Ook bij de andere activiteiten staat plezier voor op. Het suppen viel gisteren enigszins in het water door een regenbui, maar toch genoot een ieder er van."

Ondertussen is men vanuit de club ook blij met de ontwikkeling die teweeg is gebracht. Vanuit de jeugdcommissie van LTC De Zes Wielen zien Edwin de Boer en Rolin Barsingerhorn het tevreden aan. "Vanuit de club zijn wij twee jaar geleden al begonnen om weer meer aandacht aan de jeugd te geven. Daarvoor ging het vooral om senioren-tennis, maar uiteindelijk moet de toekomst ook gewaarborgd blijven. Wij hebben toen al diverse stappen gemaakt onder meer door het organiseren van clinics. Helaas gooide corona roet in het eten waardoor we niet konden doorpakken. Daarom zijn we nu zo blij met wat hier gebeurt door Baars Tennisschool. Je ziet het plezier bij de kinderen en als dat helpt om de kinderen hier weer aan het sporten te krijgen zijn ze van harte welkom."

De beide heren moeten vervolgens vol aan de bak om samen met de kinderen te helpen bij het maken van soep en pizza's met Sophie van Soepp. Ook hier is de saamhorigheid groot. Ilse van den Reek besluit: "Het wordt nog een hele leuke avond want na het eten gaan we nog even de baan op. Normaal gaan de kinderen dagelijks naar huis, maar vanavond slapen we met z'n allen op de club. Dat zal vast nog de nodige hilariteit en gezelligheid zorgen. De week is nu al geslaagd te noemen en die sluiten we op donderdagochtend af met nog een paar leuke trainingen. Ik kijk nu al uit naar het volgende project met LTC De Zes Wielen want wij hebben hier op een zeer prettige, leuke manier met plezier als drijfveer met elkaar samengewerkt "


Meer foto's staan op de Facebookpagina van LTC De Zes Wielen.