Vrijdag 16 december organiseert Alkmaar Sport in opdracht van de gemeente Alkmaar de Alkmaarse sportverkiezing. In het nieuwe sportcomplex De Meent worden deze avond de sporter, sportploeg, het sporttalent en de paralympische sporter van het seizoen 2015/2016 in het zonnetje gezet. Ook wordt een sportwaarderingsprijs uitgereikt. Vrijdag 11 november kwam de jury bijeen om per categorie drie genomineerden te bepalen, een uitdagende klus die met flink wat discussie gepaard ging. De genomineerden zijn inmiddels op de hoogte gesteld van hun nominatie en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om de huldigingsavond bij te wonen via www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen.

 

De genomineerden zijn, in willekeurige volgorde:

Sporter:

Nycke Groot (handbal), Sam van Etten (biljart), Maartje Keuning (waterpolo).

Sporttalent:

Rik Taam (atletiek), Marijn Wiersma (shorttrack), Joy Haarman (hockey).

Sportploeg:

Trampolinevereniging Triffis, Voetbalvereniging Kolping Boys Dames 1, Wielervereniging Noord-Holland (tijdrijden mannen en vrouwen).

Paralympisch sporter:

Chantal Molenkamp (zwemmen), Rolf Schrama (zeilen), Jean Paul Montanus (tafeltennis).

Waarderingsprijs:

Golfbaan Sluispolder (pro Wiebe Giessen en het Heren 1 team), TennisCentrum Daalmeer, Alkmaarse Kanovereniging Odysseus.

 

Vele aanmeldingen

De jury, dit jaar bestaande uit de Alkmaarse Topsport coördinator Raymond Koen, voormalig Sportraad voorzitter Ton Wokke, (sport)journaliste Judit de Redelijkheid, Trainings Centrum zwemcoach Saskia de Jonge en ex-paralympisch topsporter Ronald Vink, had dit jaar de keuze uit vele aanmeldingen. “De verenigingen hebben ruim gehoor gegeven aan de oproep om genomineerden aan te melden. Maar liefst 116 nominaties in meer dan 40 takken van sport kwamen bij ons binnen. De jury heeft dit moeten reduceren naar drie genomineerden per categorie”, aldus Paul Bollen, coördinator van het sportgala project.

 

Huldigingsavond

Wie aanwezig wil zijn op de huldigingsavond op vrijdag 16 december in sportcomplex De Meent kan zich (gratis) aanmelden via de website; www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen. Wees er snel bij want vol = vol!