ALKMAAR - Vrijdag 15 december organiseert de gemeente Alkmaar de huldiging van de Alkmaarse Sportkampioenen. In Sportpaleis Alkmaar worden deze avond de sporter, sportploeg, het sporttalent en de aangepaste sporter van het jaar 2017 in het zonnetje gezet. Ook wordt een sportwaarderingsprijs uitgereikt. Donderdag 2 november kwam de jury bijeen om per categorie drie genomineerden te bepalen, een uitdagende klus die met flink wat discussie gepaard ging. De genomineerden zijn inmiddels op de hoogte gesteld van hun nominatie en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om de huldigingsavond bij te wonen via www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen.

Een kleine greep uit de genomineerden, in willekeurige volgorde: Sporter: Sam van Etten (biljart). Sporttalent: Marijn Wiersma (shorttrack). Sportploeg: Trampolinevereniging Triffis, Wielervereniging Noord-Holland. Aangepast sporten: Jean Paul Montanus (tafeltennis). Waarderingsprijs: Ronald van der Horst.

Vele aanmeldingen

De jury, dit jaar bestaande uit de Alkmaarse Topsport coördinator Raymond Koen, voormalig Sportraad voorzitter Ton Wokke, (sport)journaliste Judit de Redelijkheid, VO-docente Selma Admiraal en ex-paralympisch topsporter Ronald Vink, had dit jaar de keuze uit vele aanmeldingen. “De verenigingen hebben ruim gehoor gegeven aan de oproep om genomineerden aan te melden. Maar liefst 120 nominaties in meer dan 45 takken van sport kwamen bij ons binnen. De jury heeft dit moeten reduceren naar drie genomineerden per categorie,” aldus Paul Bollen, juryvoorzitter.

Wethouder Pieter Dijkman: “Ik ben er trots op dat we in deze stad zoveel sporttalenten hebben. Daarmee zetten we Alkmaar als sportstad nadrukkelijk op de kaart. Ik feliciteer de genomineerden met deze nominatie en kijk uit naar de prijsuitreiking 15 december.” De gemeente Alkmaar organiseert samen met Alkmaar Sport én met behulp van diverse sponsors, voor de sporters én voor alle sportliefhebbers een avond vol sport en entertainment. De vijf winnaars ontvangen dankzij een bijdrage van BDO, Rabobank Alkmaar e.o., de Ondernemerstuin, Noordeloos Elektro BV en Bauerfeind bij hun huldiging bovendien een cheque t.w.v. € 500,-.

Huldigingsavond

Wie aanwezig wil zijn op de huldigingsavond op vrijdag 15 december in Sportpaleis Alkmaar kan zich (gratis) aanmelden via de website; www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen. Wees er snel bij want vol=vol!