OSS – HV Berdos is bezig aan een sterke reeks. Uit de vorige drie wedstrijden pakte het vijf punten. Afgelopen zaterdagavond wisten de handballers uit Bergen voor een stunt te zorgen door nummer 2 Olympia’89/DOS’80 te verslaan, 28-29.

Door ziekte moest HV Berdos het doen met slechts één wisselspeler. De verwachtingen waren derhalve niet hoog gespannen, maar met de thuiswedstrijd die met een punt verschil gewonnen werd nog in het geheugen werd er toch gehoopt op een goed resultaat. Eerder dit seizoen boekte Berdos immers een 31-30 overwinning op de opponent uit Oss.

De wedstrijd in de Mondriaanhal begon gelijk opgaand waarbij Jos Kenter wel raad wist met de 6-0 dekking van Olympia. De gastheer wist echter ook van afstand makkelijk te scoren. Pas vanaf 11-11 kon Berdos door bal onderschepping en de voorsprong op drie punten brengen. Deze werd gestaag uitgebouwd tot een ruststand van 13-18 voor de bezoekers uit Bergen. In de rust werd benadrukt dat er zuiniger moest worden omgegaan met de open kansen die met name vanaf de circel en de break-out niet werden verzilverd.

Olympia koos zoals verwacht vanaf het fluitsignaal voor een offensieve dekking en zoals gebruikelijk werd Jos Kenter vast gezet. Normaal gesproken weet Berdos hier goed mee om te gaan maar vandaag zat er zand in de motor. Slordig balverlies en haastig afronden waren het gevolg waardoor Olympia dichterbij kon kruipen en uiteindelijk op 22-22 gelijk maakte. Een moment waarop bij de ploeg van Hans Elout de slijtageslag al lang en breed was begonnen. Op karakter en door lange aanvallen te spelen kon de ploeg bijblijven. Door goed keeperswerk werd er in de slotfase een voorsprong gepakt, maar deze werd ook weer uit handen gegeven.

Met dertig seconden op de klok begon Berdos met een stand van 28-28 aan wat later bleek de laatste aanval. Verscheidene aanvallen werden afgeslagen door de felle dekking van Olympia, maar via een vrije bal voor Berdos konden de bezoekers in de laatste seconde toch nog juichen. Joep Kenter kon na een vrije bal over de linker opbouw winnend afronden met een kiezelhard schot dat via de binnenkant van de paal binnen viel. Een knappe prestatie en een mooi vervolg op de goede serie van de formatie uit Bergen.