ALKMAAR - In 2016 én 2017 werd Jean Paul Montanus door de gemeente Alkmaar officieel uitgeroepen tot dé Paralympisch sporter van het jaar. Zijn portret prijkt dan ook al enige tijd op de drie meter hoge erezuil bij de ingang van sportcomplex De Meent Bauerfeind. Inmiddels is hij met zijn goede prestaties hard op weg om ook in 2018 een nominatie voor de sportverkiezing in de wacht te slepen. Natuurlijk kent Alkmaar nog veel meer sportkampioenen. Ook in 2018 worden zij weer in het zonnetje gezet. U kunt genomineerden voor de sportkampioenen huldiging aanmelden via www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen of sportkampioenen@alkmaarsport.nl.

Ere-galerij voor Alkmaarse Sportkampioenen
Sportkampioen van Alkmaar ben je niet voor een avond, maar je mag het hele jaar met deze prestatie pronken. Om dit te benadrukken heeft de gemeente Alkmaar vorig jaar een grote eregalerij ingericht. De vijf winnende sportkampioenen worden voor de ingang van hét vlaggenschip onder de sportcomplexen in Alkmaar, De Meent Bauerfeind, afgebeeld op ruim 3 meter hoge zuilen. “Ze hebben me verteld dat het complex bijna een miljoen bezoekers per jaar trekt en daarbij nog veel meer passanten. En dat heb ik geweten, want ik heb ontzettend veel positieve reacties gekregen. Het is dus zeker een eer om in de galerij te staan, en ik hoop natuurlijk dat ik dat nóg een jaar mag volhouden,” aldus Montanus.

Sportkampioenenfonds
Als Alkmaarse sportkampioen ontving Jean Paul € 500,- uit het Sportkampioenenfonds. De ondernemers BDO, Noordeloos Elektro, Rabobank Alkmaar e.o., De Ondernemerstuin en Bauerfeind stelden dit bedrag aan de vijf winnaars ter beschikking. Van het geld heeft hij rubbers voor op de batjes aangeschaft. Montanus vervolgt; “Deze rubbers moeten vaak vervangen worden en zijn duur. Aangezien ik hier nu geen sponsor voor heb was de bijdrage voor mij van zeer grote waarde. En ze hebben hun dienst al bewezen, aangezien ik de laatste tijd weer heel wat mooie prestaties aan mijn erelijst heb mogen toevoegen.”

De organisatie van de Sportkampioenen huldiging houdt de prestaties van Jean Paul nauwlettend in de gaten. “Wij verzamelen zoveel mogelijk gegevens om straks de alle potentiële genomineerden zo gedetailleerd mogelijk aan de deskundige jury te kunnen voorleggen.” Jean Paul kon in ieder geval onlangs goede prestaties op de Spaanse Open (eerste plaats individueel, tweede plaats dubbel), de Sloveense Open (kwart finale) en Indonesische Open (eerste plaats) aan zijn erelijst toevoegen.

Huldiging sportkampioenen 2018
Natuurlijk kent Alkmaar nog veel meer sportkampioenen. Kent u een Alkmaarder die goed presteert op (inter)nationaal niveau? Of een sporttalent, sportploeg of aangepaste sporter die in 2018 fantastisch aan het presteren is? Meld hem, haar of hen alvast aan voor het Sportkampioenenhuldiging van 2018! Ook dit jaar wordt er weer een waarderingsprijs uitgereikt aan een vereniging die het afgelopen jaar een speciale sportieve prestatie heeft geleverd, hiervoor kunt u ook genomineerden aandragen. Dit kan via www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen of sportkampioenen@alkmaarsport.nl.