ALKMAAR - In 2020 werd het vanwege de coronaperikelen van de agenda geschrapt, maar in december 2021 worden de Alkmaarse Sportkampioenen weer gehuldigd door de gemeente Alkmaar. Maandag 13 december staat zij in Podium Victorie stil bij de prestaties die zowel in 2020 als in 2021 geleverd zijn door Alkmaarse sporters. Iedereen kan tot 10 november sporters en sportteams aanmelden die in aanmerking komen voor een nominatie vanwege een geleverde topprestatie. Sporters, vrijwilligers, bestuursleden, teams of coaches die in de afgelopen twee jaar iets bijzonders hebben gepresteerd en hiermee hun club vooruit hebben geholpen in een lastige periode, maken hiernaast kans op de ‘Hart voor de Sport award’. Meld de kanshebbers snel aan via verenigingen@alkmaarsport.nl.

Hoewel er dit jaar weer een huldiging wordt georganiseerd, is wel nog sprake van een aangepast programma. Zo worden dit jaar geen exclusieve winnaars aangewezen in de verschillende categorieën en worden de sporters in het zonnetje gezet tijdens een Galadiner met een beperkt aantal bezoekers. “We hebben twee vreemde sportjaren achter de rug. De keuze om dit jaar geen winnaar aan te wijzen is gebaseerd op het feit dat niet alle sporters optimaal hebben kunnen presteren. Zo zijn nogsteeds veel competities beperkt en hebben zaalsporters vaak een grotere trainingsachterstand opgelopen dan de buitensporters. We hebben dus ook sporters in Alkmaar die kansen gemist hebben die zij onder ‘normale omstandigheden’ wel gehad zouden hebben,” licht Sanne Wunderink toe vanuit de organisatie van Alkmaar Sport.

Er zijn echter ook sportverenigingen, coaches en andere betrokkenen die de afgelopen periode hebben aangegrepen om iets unieks te doen. Voor de ‘Hart voor de sport Award’ is de organisatie op zoek naar vrijwilligers of andere betrokkenen die op een unieke manier hart voor hun sport hebben. Het kan dat zij voor dag en dauw klaarstaan voor hun club, dat zij het roer hebben omgegooid in de coronaperiode en de club (opnieuw) op de kaart hebben gezet, of dat zij zich op een andere wijze hard hebben gemaakt voor de sport in Alkmaar. Genomineerden voor deze categorie kunnen tot 10 november aangedragen worden via verenigingen@alkmaarsport.nl. Ook uitmuntende sportprestaties van sporters en teams in alle categorieën qua niveau en leeftijd kunnen via dit mailadres worden aangemeld. De prestaties moeten hebben plaatsgevonden in de periode van 1 november 2019 tot 31 oktober 2021.