GRONINGEN – ‘Groningen ligt enorm dicht bij Duitsland. Het moest zo zijn’, lachte Gerard Timmers. Op bezoek bij Drs. Vijfje leek Team Alkmaar gelijk te spelen, maar in de slotminuut pakte de ploeg alsnog de volle buit, 2-3.

In het Hoge Noorden trad Team Alkmaar aan met een gehavend team. Coach Gerard Timmers had de beschikking over twee wissels. Ook Melissa Zijlstra, die haar debuut maakte, was meegereisd. Na twee minuten viel Milenca van Ee geblesseerd uit. Gelukkig voor de Alkmaarse ploeg kon zij later weer spelen. ‘Het was niet de wedstrijd waarin we vooruit moesten storen. We bleven compact spelen en zij kwamen niet echt aan kansen toe, wij met wat uitvallen ook niet. Nog voor rust raakte Inge Woldhuis geblesseerd uit.

De speelster raakte geblesseerd bij een 1-1 tussenstand. Nadat Drs. Vijfje in de omschakeling tot scoren kwam, maakte Milenca van Ee op aangeven van Woldhuis gelijk. ‘In de rust hebben we besproken om zo tactisch mogelijk te blijven staan. Zij kwamen weer niet echt tot kansen’, vervolgde Timmers. Ondanks dat de Alkmaarders wel kansen kregen, wist de thuisploeg de 2-1 te maken. In de resterende zeven minuten vocht Team Alkmaar zich weer terug.

Duitse timing
Drs. Vijfje liep meer achteruit waardoor Team Alkmaar meer ging aanvallen. Bij één van die aanvallen kwam Lotte Hopman er aan de rechterkant uit, passeerde een tegenstander en schoot in de beneden hoek raak. ‘Daar waren we al blij mee en we probeerden tegen te houden’, zei de coach. ‘37 seconden voor tijd kwam de Duitse windbries onze kant op.’ Vanuit een intrap kwam Van Ee goed voor haar man en schoot de 2-3 hoog binnen. Het leverde lachen gezichten en een vierde plaats op. ‘We staan waar we minimaal willen eindigen, maar het staat nog dicht bij elkaar. Dus we moeten zo door gaan.’