HEILOO – In eigen huis slaagde HZV/Het Vennewater, dat met vele blessures te maken heeft, er afgelopen vrijdagavond niet in om de punten in Heiloo te houden. Tegen Futsal Winsum leed het een ruime nederlaag, 0-5.

Trainer/coach Ronny Backer moest zes vaste krachten vanwege langdurige blessures missen. Noodgedwongen stond er een erg jeugdig team met zeven spelers van zeventien jaar en drie van 22 jaar. Met die ploeg slaagde het er niet in om de punten te pakken.

‘Futsal Winsum had een fantastische keeper die alles er uit hield’, zei Ronny Backer na afloop. ‘Zij scoorden vijfmaal. Het was een beetje geflatteerd, maar zij scoorden ze wel.’

Na zeven wedstrijden is HZV/Het Vennewater met zeven punten terug te vinden op de achtste plaats. Komende vrijdag speelt de ploeg op bezoek bij ZVV Urk.

Afscheid
Het was voor Ronny Backer een vervelend einde van zijn periode bij HZV/Het Vennewater. De coach liet na afloop weten wegens privé omstandigheden per direct te stoppen bij de zaalvoetbalclub uit Heiloo. Zo komt er een einde aan de lange samenwerking. Backer was drie jaar coach bij Het Vennewater, maar was daardoor al actief in verschillende bestuursfuncties.