AMSTERDAM – Met een gehavende ploeg namen de dames van Alkmaar Guardians het afgelopen zaterdag op tegen BV Amsterdam 2. De Alkmaarders pakten de volle buit, 51-83.

Vanaf het begin was het duidelijk dat ondanks dat Alkmaar Guardians, dat maar met vijf speelsters kon aantreden, niet van plan was zich bij voorbaat bij een nederlaag neer te leggen. Wendy Schnorbusch liet al in de eerste minuut met 3 driepunters zien dat Amsterdam voor de overwinning zou moeten knokken. Onder leiding van Leonie Molenaar werd er goed op tempo gespeeld en daardoor waren de aanvallen van Alkmaar zeer doelgericht. In de aanval was Joëlle Boëtius op de forwardpositie steeds een goed aanspeelpunt. BV Amsterdam had zichtbaar moeite met deze aanvalsdrift en kwam maar moeilijk tot scoren. Halverwege ging de ploeg van Jeanne Godecke al met 28-51 aan de leiding.

Ondanks de grote achterstand bleef Amsterdam nog wel geloven in een overwinning, waardoor Alkmaar gedwongen werd wel scherp in de verdediging te blijven en hard te blijven werken. De Amsterdamse dames zetten nog een pressure defense neer, maar Leonie Molenaar liet zien dat ze haar dribbelvaardigheden zeker nog onder de knie heeft en wist zich goed onder de druk uit te dribbelen om daarna nog de vrijstaande speelster te vinden. Zo kon Alkmaar de score langzaam maar zeker uitbreiden naar de dertig punten en gingen de punten mee terug naar Alkmaar. 51-83.

‘Ik ben trots op de meiden, dat ze vanaf de eerste minuut hard als team hebben gewerkt voor deze overwinning, ondanks dat ze maar met z’n vijven de wedstrijd konden spelen.’

Door een spelerstekort bij de Alkmaarders ging het duel tussen BV Amsterdam (3) en de heren van Alkmaar Guardians niet door. De wedstrijd is verplaatst naar januari.