ALKMAAR - Het duel tussen de nummers vijf en zes van de viede divisie, AFC '34 en Purmersteijn, heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. Aan de Robonsbosweg in Alkmaar eindigde het in de stromende regen op 1-1.

Qua speelbeeld was het een terehte uitslag want in de eerste helft was het vooral rommelig van beide kanten en na de rust golfde het spel op en neer met kansen aan beide kanten. Toch meenden de Alkmaarders het meeste recht op de overwinning te hebben, ware het niet dat een treffer van Gijs Brouwer al dan niet ontrecht werd afgekeurd wegens hands. AFC '34 had daarvoor al een voorsprong genomen via Boris Zanoli na voorbereidend werk van Gullaume Rijssel.

Na die afgekeurde treffer wist Purmersteijn vervolgens gelijk te maken toen AFC-keeper Wesselink een schot niet onder controle kreeg en Omar Nait-Aicha alert was bij de rebound: 1-1. Ondanks de kansen die hierna over en weer nog volgden bleef het hier bij.