ZWOLLE - In een regenachtig Zwolle is AZ zondagmiddag niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. In een zeer matige vertoning was de hoofdrol vooral voor beide keepers.

De jarige AZ-doelman Marco Bizot wist zich in de eerste helft een paar maal te onderscheiden. Zowel Ehizibue, Van Duinen als Namli kregen de bal niet langs de keeper. AZ wist zelf aanvallend nauwelijks iets te ondernemen. Vlak voor rust brak Thomas Ouwejan een keer door over links, maar de Zwolse doelman Van der Hart stond paraat.

Na de pauze kwam AZ beter voor de dag, maar stuitte het keer op keer op Van der Hart. De mogelijkheden waren niet aan Stengs, Til en Svensson besteed en men mocht blij zijn dat in de slotfase ook Van Duinen het vizier niet op scherp had staan waardoor het eindigde zoals het begon.

PEC Zwolle - AZ 0-0

Opstelling PEC Zwolle: Mickey van der Hart; Kingsley Ehizibue, Darryl Lachman, Thomas Lam, Kenneth Paal; Gustavo Hamer, Pelle Clement, Younes Namli; Lennart Thy (73. Zian Flemming), Mike van Duinen (88. Clint Leemans), Stanley Elbers (67. Vito van Crooij).

Opstelling AZ: Marco Bizot: Jonas Svensson, Ron Vlaar, Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan; Fredrik Midtsjø, Guus Til, Adam Maher; Calvin Stengs, Mats Seuntjens, Oussama Idrissi.