ALKMAAR - Ambassadeur Bas Tietema gaat in de week van 31 maart tot en met 6 april de ‘Als1team Challenge’ aan voor Fonds Gehandicaptensport. In 7 dagen fietst hij (met andere wielrenners) langs 18 eredivisiestadions en deze route van 1500 km vormt uiteindelijk het logo van Fonds Gehandicaptensport. Bas wil zich inzetten voor dit goede doel, omdat zijn zusje Iris het Syndroom van Down heeft en hij heeft gezien wat sport voor haar betekent. Met zijn fietstocht wil hij sporten voor iedereen met een handicap mogelijk maken en u kunt ook een bijdrage leveren!

Op 2 april om 15.30 zal Bas een tussenstop hebben bij het stadion van AZ in Alkmaar. Een tussenstop is een plek waar wielrenners kunnen af- en opstappen. Daarnaast wordt Bas zijn stempelkaart afgestempeld. Dit wordt gedaan door ‘lokale ambassadeurs’ van de gehandicaptensport. In dit geval komt de lokale ambassadeur van de stichting rolstoeltennis Alkmaar. Zij is voorzitter, maar zelf ook actief als rolstoeltennister. Maar sinds kort ook heel actief op de Padelbaan. Als zijn deze banen niet altijd goed aangepast. Met de sportstoel kan je vaak niet naar binnen en van kant wisselen kan ook bijna niet.

In de locatie waar ze nu trainen is alles aangepast. Er is brand geweest. En toen hebben we met de verbouwing erop gelet dat alles ook toegankelijk moest zijn voor sporters met een beperking. Dus drempels, een invalide toilet, parkeerplaatsen voor de deur etc.

Wat Jessica ontzettend leuk vindt, is de interactie tussen de sporters met en zonder beperking. Uiteindelijk ben je actief op de vereniging omdat je van het spelletje houdt. Dat is voor ons niet anders. We hebben zelfs iemand met een eenzijdige verlamming, die gewoon meetraint. Onze leden komen uit heel Noord-Holland naar onze vereniging om te komen trainen. Dat is toch mooi!

Iedereen met een handicap heeft het recht om te kunnen sporten. Maar dat is nog lang niet overal mogelijk. Er zijn nog heel wat drempels te overwinnen. Dus laten we in deze actieweek als 1 team achter de gehandicaptensport gaan staan. Aansluiten bij ons team kan op verschillende manieren. Fiets mee, start een eigen actie of geef een donatie. Ga naar www.als1team.nl.