KOEDIJK - Ze zijn bloedfanatiek en volop gemotiveerd om net als twee jaar geleden weer goud te halen bij de Special Olympics in Doetinchem. De G-sporters van SV Koedijk werkten gisteren hun laatste training af voordat ze naar het Oosten afreizen om te strijden voor eremetaal. ''Ik ben best wel zenuwachtig, maar we hebben een heel goed team'', aldus een van de voetballers.

Voor de handballers en voetballers van SV Koedijk ligt de druk toch wel hoog. Twee jaar geleden kwamen ze met een gouden plak thuis. Dat kunstje moet nu even herhaald worden en dat wordt geen makkelijke opgave. "We hopen het wel en gaan ons uiterste best doen. Maar je hebt natuurlijk ook te maken met de tegenstander en die doen hetzelfde", aldus een van de voetballers.

Volgens Lia Bijpost, trainer van de handballers, is haar team in vorm. "Ze laten al jaren goed spel zien. Meestal eindigen ze in de bovenste regionen. Je merkt wel dat ze behoorlijk nerveus zijn maar het gaat goed komen. Ze leven hier echt voor en ik heb er het volste vertrouwen in. Ik ben sowieso bijzonder trots op dit leuke team."

Zelfvertrouwen
De Special Olympics zijn ervoor bedoeld om meer aandacht te krijgen voor sporters met een beperking. "Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe", aldus de organisatie.