ALKMAAR - Maandag 20 september overhandigde wethouder Sport van de gemeente Alkmaar, Pieter Dijkman, het Freddy Fit boekje aan de 8-jarige Isabella uit groep 5 van Daltonschool Liereland. Een officieel moment, want vanaf deze dag is het mogelijk voor ruim 9000 Alkmaarse basisscholieren om zich aan te melden voor een proefles bij de lokale sportvereniging, via www.alkmaaractief.nl.

Isabella Waal had voor de zomervakantie de mooiste tekening ingestuurd van de mascotte Freddy Fit. Haar tekening werd dan ook gedrukt op de achterkant van de boekjes die op de scholen verspreid zijn. Het platform AlkmaarActief.nl en bijbehorende Freddy Fit boekje zijn geïnitieerd door de gemeente Alkmaar en de verenigingsadviseur van Alkmaar Sport, dankzij een bijdrage uit het Lokale Sportakkoord van Alkmaar.

De proeflessen worden veelal gratis aangeboden en zijn te vinden op www.alkmaaractief.nl. Ook voor wie het boekje niet ontvangen heeft is het mogelijk om aan te melden via de site. Er zijn zelfs online nog meer sportaanbieders te vinden dan in het boekje staan, de moeite waard om een kijkje te nemen. Het boekje is een bewaarexemplaar want het aanbod wordt het hele schooljaar door bijgehouden.