ROTTERDAM - Jong AZ is vrijdagavond hard onderuit gegaan bij Sparta. In Rotterdam werd het maar liefst 5-0 voor de thuisploeg waar Mohamed Rayhi met drie goals de grote man was.

Door de nederlaag is de ploeg van het trainersduo Koen Stam/Michel Vonk nu hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie. Sparta neemt door de zege en het puntenverlies van directe concurrenten FC Den Bosch en Go Ahead Eagles de koppositie weer over.

Bij de thuisploeg opende Rayhi na 12 minuten de score en vlak voor de rust vond hij nogmaals het net. Na de 3-0 van Bart Vriends was de wedstrijd definitief beslist, maar in de slotfase werd het leed nog erger voor de AZ-beloften. Rayhi maakte vanaf de strafschopstip zijn derde en in blessuretijd bepaalde invaller Halil Dervisoglu de eindstand op 5-0.

Sparta - Jong AZ 5-0 (2-0)