ALKMAAR - Flamingo's '64 heeft zich in de stadsderby tegen AFC '34 hersteld van het puntenverlies van de laatste weken. De ploeg van trainer/coach Ron Weinbrecher behaalde in de laatste twee wedstrijden slechts één punt, maar was tegen AFC '34 vanaf de eerste minuut oppermachtig

.'Onze individuele klasse heeft vandaag weer de doorslag gegeven', sprak Ruben Beentjes van de thuisploeg na afloop. 'Als je kijkt naar Maurice Gijzen die toch behoorlijk op leeftijd is, lijkt het wel alsof hij nog elke weet beter gaat spelen.' Beentjes hoorde na afloop dat koploper Opperdoes had verloren bij De Foresters en dat verraste hem. 'Het blijft toch een gekke competitie, maar lekker voor ons.'

Door dit resultaat neemt Flamingo's immers de koppositie, op doelsaldo, weer over van Opperdoes. De toon werd daarvoor zaterdagmiddag al snel gezet want wie rekende op een spannende stadsderby kwam bedrogen uit. Binnen twintig minuten had de thuisploeg immers al een 3-0 voorsprong gepakt en daarna kwam men nooit meer in gevaar. De al genoemde Gijzen opende binnen een minuut de score en met een mooie lob verdubbelde Beentjes die score alvorens aanvoerder Richard Rijsterborgh de 3-0 tegen de touwen kopte. Verdi Sambo deed namens AFC'34 wat terug, maar op slag van rust bepaalde Gijzen na een knappe individuele actie de ruststand op 4-1.

Het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft en Gijzen maakte zijn derde van de middag waarna ook Miquel Dubois en Yucel Gundogdu een goaltje mochten meepikken. Hierna liet de thuisploeg de teugels wat vieren waardoor de gasten nog tweemaal mochten tegen scoren.

De koploper speelt volgend weekend de laatste wedstrijd van 2018 als men op bezoek gaat bij het laag geklasseerde Kwadijk. AFC '34 blijft ondanks de nederlaag 9e en ontvangt volgende week hekkensluiter Dindua.