ALKMAAR - Voetbalvereniging De Flamingo's-'64 zal komend seizoen niet meer met een eerste elftal in de standaardklassen gaan uitkomen. De Alkmaarse club heeft besloten om het huidige 1e, uitkomend in de 4e klasse zaterdag, terug te trekken.


De ploeg die twee jaar geleden nog kampioen werd van de 4e klasse, maar zich na het volgende seizoen weer vrijwillig liet degraderen kan komend seizoen geen representatief elftal op de been brengen. De ploeg van trainer/coach Ron Weinbrecher had al behoorlijk wat spelers op leeftijd en de coronapandemie heeft er de laatste twee seizoenen ingehakt. Doordat de competitie twee seizoenen achter elkaar is stilgelegd, en meerdere spelers hebben besloten te stoppen of het elders te proberen is deze beslissing genomen.

Flamingo's speelde tot 2016 met twee zowel een zondag als een zaterdagelftal in de standaardklassen. Na het terugtrekken van het zondagelftal kwam men de laatste jaren alleen nog uit op de zaterdag. Voor komend seizoen ziet het er naar uit dat de vereniging slechts twee seniorenelftallen en één jeugdteam op de been kan brengen.