ALKMAAR - Het gebeurde dit seizoen al enkele malen dat Flamingo's vier keer scoorde in een wedstrijd, maar na afloop toch niet de volle winst greep. Hoe anders was het afgelopen zaterdag toen de ploeg van Ron Weinbrecher tegenstander FC Castricum in een doelpuntrijk duel op de knieën dwong (4-3).

Het werd een boeiend duel met een net zo spannend scoreverloop op 't Lood waarin de thuisploeg weer eens zijn aanvallende kracht liet zien, maar tevens toonde dat de promovendus achterin kwetsbaar blijft. Hetzelfde ging in deze wedstrijd op voor het FC Castricum van trainer Jeroen Kroes. De gasten namen na een klein kwartier een voorsprong na een kopbal van Bas van der Werf, maar op het half uur kon ook Richard Rijsterborgh inkoppen na een voorzet van Khalid Ezhar en was de stand gelijk. Nog voor de rust scoorden beide teams nog eenmaal. Erwin van Velzen bracht Castricum opnieuw op voorsprong, maar een benutte strafschop van Ruben Beentjes, na een overtredeing op Maurce Gijzen betekende een 2-2 ruststand.

Kort na de rust maakte Van der Werf zijn tweede en stonden de gasten voor de derde maal op voorsprong. Flamingo's toonde echter opnieuw veerkracht, en veteraan Gijzen bewees weer eens zijn waarde door koppend de gelijkmaker te scoren. Een door de gasten betwiste strafschop bracht uiteindelijk de beslissing toen Rijsterborgh werd gevloerd. Opnieuw Beentjes ging achter de bal staan en schonk zijn ploeg de zege en een plaatsje richting middenmoot van de derde klasse.