REGIO – In de Vierde Klasse A van het zaterdagvoetbal hebben Flamingo’s 64 en AFC’34 hun uitwedstrijd winnend afgesloten. Alcmaria Victrix ging onderuit.

Jisp – Flamingo’s 64 2-4 (0-2)
Na de verloren stadsderby tegen Alcmaria Victrix wist Flamingo’s 64 afgelopen zaterdag weer te winnen. Dat deed het zonder Maurice Gijzen, Ilias Bektas en Jorrit Bergwerff. ‘We hebben het goed gedaan en de draad weer opgepakt’, stelde Ruben Beentjes na afloop.

Op bezoek bij Jisp gingen de Alkmaarders halverwege al met 0-2 aan de leiding. Khalid Ezhar wist een penalty te benutten en zo de score te openen. Nadat de keeper werd omspeeld tekende Beentjes voor de 0-2. Na de pauze deed Jisp wat terug, maakte Beentjes de 1-3 en werd opnieuw de aansluitingstreffer gemaakt. Na een rode kaart voor Yucel Gundogdu schoot Beentjes de eindstand op 2-4.

Blauw Wit (W) – AFC’34 1-5 (1-2)
AFC’34 deed goede zaken in de strijd om de vierde plaats. Blauw Wit kwam na een foutje in de opbouw bij de gasten weliswaar op voorsprong, maar AFC’34 had de score nog voor rust gerepareerd. Verdi Sambo en Joshua Souisay zorgden voor de 1-2 ruststand.

Na de pauze liep AFC’34 via Mitchell Becker, Mees Bouman en Souisay uit naar een 1-5 zege. ‘Na de 1-0 zijn we erg scherp blijven spelen, duels gewonnen en mooie goals gemaakt’, sprak een tevreden coach Jeroen Slaager. ‘Het is het resultaat van een goede teamprestatie en een fitte gretige groep. Het is een groot compliment aan het team. We blijven jagen in de vijf wedstrijden die nog voor ons op het programma staan.’

DZS – Alcmaria Victrix 4-2 (2-0)
Op bezoek bij DZS heeft Alcmaria Victrix de kans om in te lopen op nummer drie Wieringermeer laten liggen. In het eerste bedrijf kwam de gastheer op een 2-0 voorsprong, maar de Alkmaarders slaagden er in om langszij te komen. Vincent van Vliet tekende voor de aansluitingstreffer, waarna Ramon Dubero de stand gelijk trok.

DZS nam hierna echter weer de leiding en gaf deze ook niet meer uit handen. ‘We speelden niet best. Zij speelden even slimmer.’, zei Leon Schouten na afloop. Ondanks de nederlaag blijft Alcmaria Victrix vierde in de competitie.