REGIO – In de Vierde Klasse A van het zaterdagvoetbal stonden er twee interessante duels op het programma. De derby tussen Flamingo’s 64 en het treffen tussen De Foresters en AFC’34.

Flamingo’s 64 – Alcmaria Victrix 2-1
In eigen huis wist Flamingo’s 64 stadsgenoot Alcmaria Victrix te verslaan. ‘Voor rust waren er bijna geen kansen, Alcmaria had meer balbezit maar creëerde niet echt veel. Wij wachtte af’, zei Ruben Beentjes. Uit een corner kopte Maurice Gijzen met succes op doel. ‘Onze keeper en rechtsback dachten beide dat de ander hem zou wegwerken’, aldus Leon Schouten.

Nog voor rust leek de gastheer ook de 2-0 te maken, maar de rake omhaal van Beentjes werd afgekeurd door de scheidsrechter. ‘ Na rust waren we een stuk beter’, meende Beentjes. Een eigen doelpunt van Stan Hermes betekende in het tweede bedrijf de 2-0.

Een half uur voor tijd moest Stan Hermes met zijn tweede gele kaart en dus rood inrukken. De penalty die daar uit voortkwam eindigde op de lat. Via Dylan Bijl kwamen de gasten nog wel terug tot 2-1, maar verder kwam het niet.

De Foresters – AFC’34 0-1
Het duel tussen De Foresters en AFC’34 werd niet bepaald een spektakel. ‘Het was een redelijk gezapig potje met te laag tempo’, aldus Jeroen Slaager. Een duel waarin één doelpunt genoeg bleek voor de Alkmaarders. In de slotfase zorgde Jesse Tielbeke met een fraai afstandsschot voor de 0-1. ‘Een beetje geflatteerd’, meende René Knippenberg namens de thuisploeg. ‘Voor rust hadden we een veldoverwicht en kansen.’ De kansen van Knippenberg en Dennis Dijkhuis leverden echter geen treffer op.

‘Na rust was het aan beide kanten niet goed’, vervolgde Knippenberg. Voor Edward Avis was het een speciaal duel. De vijftigjarige speelde aan de rechterkant samen met zijn achttienjarige zoon Fabian. Vader en zoon konden met hun teamgenoten de nederlaag echter niet voorkomen. AFC’34 kon wel glimlachen. Slaager: ‘Deze overwinning is wel echt heel fijn op dit moment.’