REGIO – Zaterdag vierdeklasser Flamingo’s 64 deed in eigen huis goede zaken door tegen Kwadijk een eclatante overwinning te boeken. AFC’34 keerde met een punt terug uit Enkhuizen, terwijl De Foresters op eigen veld onderuit ging.

De Foresters – SRC 3-5
‘Het ging eigenlijk best aardig’, zei Dennis Dijkhuis. Tegen SRC kwam De Foresters via Joey Breed op een 1-0 voorsprong, maar direct na rust kwamen de gasten door een fout achterin bij de Heilooërs op gelijke hoogte. Joey Breed tekende voor de 2-1 en Thomas van Dijk nam de 3-1 voor zijn rekening. ‘Toen was er geen vuiltje aan de lucht.’ SRC slaagde er echter in door verdedigende fouten bij De Foresters af te straffen en uiteindelijk met 3-5 te winnen. ‘We gaven vier goals tegen in een kwartier. Tekenend.’

Flamingo’s 64 – Kwadijk 7-0
Tegen Kwadijk speelde Flamingo’s 64 een sterke wedstrijd. ‘Met mooie aanvallen en prachtig aanvallend voetbal’, aldus Ruben Beentjes. Miquel Dubois had een groot aandeel in de zege. Nadat hij zelf de 1-0 had gemaakt was hij aangever bij Beentjes en Richard Rijsterborgh.

Na de pauze liepen de Alkmaarders door twee afstandsschoten van Beentjes uit naar 5-0. Omar el Messaoudi en Ilyas Bektas bepaalden de eindstand op 7-0. ‘Met mooie goals en bovenal prachtige assist van de middenvelders Dubois en ook Khalid Ezhar.’

Dindua – AFC’34 4-4
Na een knotsgekke wedstrijd deelden Dindua en AFC’34 de punten. Al snel opende Mitchell Becker de score, maar daarna boog de gastheer de achterstand om en liep het uit naar een 3-1 voorsprong. ‘Omdat we de organisatie niet helemaal op orde hadden. Er zat ook een dosis geluk bij aan Enkhuizer kant want twee ballen werden van richting veranderd’, zag Jeroen Slaager.

Via Joshua Souisay en Mitchell Becker (penalty) vocht AFC’34 zich terug. Na rust dwarrelde een corner binnen waardoor AFC’34 opnieuw in de achtervolging moest. Vanaf elf meter bepaalde Mitchell Becker voor de 4-4. ‘Al met al ben ik blij dat we hier met een resultaat weglopen, want een wat slordige eerste helft en veel pech maakten het lastig vandaag.’