ALKMAAR Dankzij een overwinning op Haarlem-Kennemerland mag Flamingo’s 64 blijven hopen op promotie naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Gemakkelijk ging het niet maar een doelpunt van Gijzen bracht de Alkmaarders de zege, 2-1.

In eigen huis kwam Flamingo’s 64, dat de reguliere competitie afsloot als nummer twee, binnen een kwartier op een 0-1 achterstand tegen Haarlem-Kennemerland. Die ploeg werd in de vierde klasse B derde.

‘In de tweede helft hebben we meteen druk gezet’, vertelde Richard Rijsterborgh. Uit een rake penalty van Ruben Beentjes trok de gastheer de stand gelijk. Vijf minuten voor tijd bracht Maurice Gijzen Flamingo’s 64 aan de leiding door een vrije trap binnen te schieten. ‘We verzuimden de kansen af te maken en daarom kwamen we in een lastige situatie terecht.’ vervolgde de aanvaller.

‘Gelukkig hebben we door inzet en strijd de wedstrijd toch over de streep getrokken. Het is uiteindelijk een terechte zege. ’Volgend weekend speelt Flamingo’s 64 in de tweede ronde op bezoek bij Wieringermeer, dat afgelopen zaterdag met 0-3 won. ‘Dat word ook niet makkelijk. Het is een ploeg met strijd en we hebben te maken met dramatische omstandigheden, lang gras en wind.’

Flamingo’s 64 – Haarlem/Kennemerland 2-1 (0-1)