REGIO – Op bezoek bij EVC ging Alcmaria Victrix met een minimaal verschil onderuit. Ook AFC’34 incasseerde een nederlaag, terwijl Flamingo’s 64 de volle buit pakte.

EVC – Alcmaria Victrix 1-0
In Edam leed Alcmaria Victrix een 1-0 nederlaag. De Alkmaarders zijn door de verliespartij tegen EVC veroordeeld tot het spelen van nacompetitie waarin het zich zal moeten zien te verzekeren van een langer verblijf in de derde klasse. 'Het was een spannend duel maar er gebeurde weinig. EVC kreeg anderhalve kansen wij een aantal halve', zei Erwin Tump. 'Zij werkten hard en wij waren wat onzorgvuldig in de passing, dus dan creëer je niet veel.' vervolgde de oefenmeester. Volgende week speelt Alcmaria Victrix de laatste competitiewedstrijd tegen HCSC.

Purmersteijn – AFC’34 4-2
Bij kampioen Purmersteijn leed AFC’34 een 4-2 nederlaag. ‘We hebben tot de zestigste minuut goed partij geboden, daarna kwam er vermoeidheid in de ploeg en gaf de kwaliteit van Purmersteijn de doorslag’, zei Jeroen Slaager na afloop. ‘We hebben als team wel een sterke wedstrijd gespeeld en dus hebben we er een positief gevoel aan overgehouden.’ vervolgde de coach. De Alkmaarse doelpunten kwamen via Verdi Sambo en Joshua Souisay.

Volgende week sluit AFC’34 de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer. Als het weet te winnen en concurrent Wieringermeer punten morst dan plaatst de Alkmaarse ploeg zich alsnog voor de nacompetitie waarin gestreden mag worden voor promotie naar de derde klasse.

Flamingo’s 64 – Dindua 5-4
Voor Flamingo’s 64 is de competitie al afgelopen. Doordat de vierde klasse A bestaat uit een oneven aantal teams is er één ploeg al een week eerder klaar. De Alkmaarders kende een doelpuntrijke laatste wedstrijd. Tegen Dindua won het uiteindelijk met 5-4.

Die zege kwam er door doelpunten van Yucel Gundogdu, Miquel Dubois, Maurice Gijzen (2x) en Ruben Beentjes. ‘Het was een open wedstrijd waarin wij met vier aanvallers vol op de aanval speelden’, zei Richard Rijsterborgh na afloop. ‘We hebben veel kansen gecreëerd en die ook om zeep geholpen. Doordat we de wedstrijd niet afmaakte konden zij in omschakeling ook hun kansen creëren.’

Over twee weken start Flamingo’s 64 aan de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Na volgend weekend weet het wie het treft in het zogeheten ‘toetje’.