ALKMAAR – Na afloop hing er een uitgelaten sfeer bij Flamingo’s 64. De ploeg was gebrand om zich te revancheren na de eerdere 4-3 nederlaag tegen AFC’34 en in eigen huis deed het dat zeer overtuigend, 5-0.

Waar het eerder dit seizoen een spannend onderonsje was had Flamingo’s 64 in de thuiswedstrijd weinig moeite met AFC’34. Dat de bezoekers het moest doen zonder hun vaste aanvallers en de gastheer wel met de sterkste voorhoede aantrad werd snel duidelijk. Met Richard Rijsterborgh, Maurice Gijzen en Ruben Beentjes beschikt de ploeg over een productieve voorhoede die ook afgelopen zaterdag weer ouderwets op dreef waren.

Eén van de veel scorende spelers is Ruben Beentjes. De vleugelspeler was verantwoordelijk voor de eerste twee treffers en bracht zijn totaal op dertig doelpunten. Op aangeven van Rijsterborgh scoorde Beentjes bij de eerste paal de openingstreffer. De 2-0 werd ingeleid door Miquel Dubois. Via zijn pass ontstond er een nieuwe aanval die uiteindelijk door de vleugelspeler werd afgerond.

Comfortabel
Dat Flamingo’s, een ploeg die over de nodige routiniers beschikt, uit meer scorende spelers bestaat werd na rust duidelijk. Al na twee minuten schoof spits Maurice Gijzen de derde treffer binnen. Nadat Beentjes in de vijftigste minuut AFC’34 doelman Lakeman omspeelde en vervolgens raak schoot was het duel definitief beslist. Het slotakkoord was voor Gijzen die de bal onder de keeper door schoot. “We wilden graag winnen en dat we dan op deze manier revanche konden nemen is heerlijk”, glunderde Beentjes na afloop. “Dit is geweldig.” voegde een opgelaten teamgenoot Miquel Dubois aan.

Na afloop haalde Marius Wiegman zijn schouders op. “Het seizoen is voor ons nu wel klaar”, doelde de AFC’34 verdediger op het feit dat de nacompetitie nu vrijwel zeker uit zicht is. “Maar dat hebben we niet hier verspeelt. Dat deden we tegen de ploegen uit het rechter rijtje.”

Flamingo’s 64 – AFC’34 5-0 (2-0)
1-0 Ruben Beentjes
2-0 Ruben Beentjes
3-0 Maurice Gijzen
4-0 Ruben Beentjes
5-0 Maurice Gijzen

Flamingo’s 64: Kuin. Simons (Ait Ichou), Bergwerff, Vlaar, Oomes. Dubois, Bektas (Kok), Kossen. Rijsterborgh, Gijzen, Beentjes.

AFC’34: Lakeman. Bijvoet (Jongejan), Wiegman, J. Beemsterboer, Brommer. Hartman (D. Beemsterboer), Orhangazi, Boots. Ibrahim (Katan), Sambo, De Jong.