ALKMAAR/HEILOO – In Heiloo boekte Flamingo’s een 1-2 zege op De Foresters dankzij treffers van Maurice Gijzen en Ruben Beentjes. Competitiegenoot Alcmaria Victrix ging in eigen huis onderuit.

Alcmaria Victrix – Jisp 3-4 (2-2)
Na twee overwinningen leed Alcmaria Victrix afgelopen zaterdagmiddag de eerste nederlaag van het seizoen. In eigen huis ging het met 3-4 onderuit tegen Jisp. ‘En dat was balen. We begonnen heel goed, maar daarna was het een slechte wedstrijd van onze kant’, zei trainer/coach Jordy van Eekelen na afloop. ‘We waren slordig en op bepaalde momenten niet scherp.’

Tegen Jisp kwam Alcmaria Victrix al na twee minuten op 1-0 dankzij Ramon Dubero. Tien minuten later scoorde de bezoekers in een tijdsbestek van drie minuten tweemaal. Dankzij Leon Schouten was de score nog voor rust weer in evenwicht. In het tweede bedrijf kwam Jisp tweemaal op voorsprong. De eerste keer kon de gastheer via Leon Schouten nog terugkomen, maar de 3-4 achterstand kon niet worden goedgemaakt. ‘Normaal spelen we verzorgd voetbal en omdat we er niet lekker inzaten gingen we nu lange ballen spelen en moeilijke oplossingen bedenken. Het was een matige pot en een onnodige nederlaag.’

De Foresters – Flamingo’s 64 1-2 (1-1)
In eigen huis verloor De Foresters met een minimaal verschil van Flamingo’s 64, dat daardoor na drie speelronden nog zonder puntverlies is. ‘Het was een beetje onnodig. Het was een gelijkwaardige wedstrijd.’ zei Dennis Dijkhuis na afloop.

Binnen tien minuten opende De Foresters al de score. Het was Joey Breed die de 1-0 wist te maken. ‘We speelden gewoon goed en hadden het overwicht.’ Vlak voor rust ging Maurice Gijzen in de zestien naar de grond en kreeg een penalty. ‘Die was twijfelachtig.’ vond Dijkhuis. Vanaf elf meter trok Ruben Beentjes de stand gelijk. In een gelijkwaardige tweede helft was het Maurice Gijzen die uit een voorzet vanaf rechts met een rake kopbal voor de 1-2 eindstand zorgde.

Beentjes: 'Wij waren de betere partij met meeste kansen en het meeste balbezit. Hier gaan nog wel een aantal ploegen sneuvelen. De Foresters is een slimme en stugge ploeg. Ook de bal en het veld waren geen omstandigheden die de voetballende ploeg tegemoet komen, maar het is wel lekker dat we nu drie punten los staan.'