SOEST - Flamingo's 64 is er afgelopen donderdagavond niet in geslaagd om de laatste ronde in de nacompetitie te bereiken. Tegen VV Hees had het voldoende kansen om de zege te pakken. Na verlenging moest het toch buigen, 5-3.

Het betekend dat Flamingo's 64 is veroordeeld tot opnieuw een seizoen in de vierde klasse. In de slotfase had de Alkmaarse ploeg het seizoen nog met één wedstrijd te verlengen. Bij een 2-3 voorsprong kregen Maurice Gijzen en Yucel Gundogdu allebei een honderd procent kans, maar slaagden er niet in om het duel in het slot te gooien.

De 2-3 voorsprong was te danken aan Maurice Gijzen. Nadat VV Hees een 2-1 voorsprong had genomen (afstandsschot en intikker) wist de gelouterde spits een kwartier voor tijd een lange bal te verwerken tot de 2-2. Zes minuten later nam hij de bal op zijn slof en bracht de Alkmaarse formatie zo op voorsprong.

Harde tik
Genoeg bleek het uiteindelijk niet om de finale te bereiken. Nadat Gijzen de keeper omspeelde maar niet wist te scoren sloeg VV Hees genadeloos toe. In de omschakeling stichtte het gevaar en door een overtreding kreeg het diep in blessuretijd nog een penalty. Het buitenkansje werd verzilverd waardoor er net zoals afgelopen weekend tegen HYS een verlenging nodig was om een beslissing te brengen.

Pijp is leeg
In die verlenging, die wegens het ontbreken van verlichting op het hoofdveld, op het B veld moest worden afgewerkt, werd duidelijk dat de pijp leeg was. Door twee rake schoten kon er een streep door een mogelijke promotie. ’De manier waarop is zuur, we hadden het in de reguliere speeltijd kunnen beslissen’, zei Yucel Gundogdu na afloop. ‘We hebben twee momenten gehad waarin we het op slot konden gooien.’ Het Alkmaarse team kan zich bijkomen van de twee zware wedstrijden. Volgend seizoen zal het nieuwe poging wagen om alsnog de stap te maken.

VV Hees - Flamingo's 64: 5-3 (na verlenging)
0-1 Yucel Gundogdu
1-1 Koen Schimmel
2-1 Dennis Schaap
2-2 Maurice Gijzen
2-3 Maurice Gijzen
3-3 Wesley Haasjes
4-3 Lasse Groot
5-3 Koen Schimmel

VV Hees: Reddering. Van Agterveld, Timmer, De Beer. Groot (Schmidt/86), Smit (Reehorst/64), Haasjes. Voskuilen (Jansen/80), Schaap, Schimmel.

Flamingo’s 64: Vlaar. Velinovic (Kok/91), Kossen, De Boer (Oomes/91), Ait Ichou. Dubois, Bektas, Beentjes, Gundogdu. Rijsterborgh, Gijzen.