REGIO – Flamingo’s 64 heeft afgelopen zaterdagmiddag weer een nieuwe stap gezet richting de titel. Ook De Foresters wist een overwinning te boeken, terwijl een hardwerkend AFC’34 onderuit ging.

Flamingo’s 64 – SRC 5-0
Flamingo’s 64 diende nog één horde te nemen voordat het over enkele weken bij Opperdoes de kampioenswedstrijd mag spelen. Die horde was SRC, maar werd vrij eenvoudig genomen. ‘We waren duidelijk beter dan hen’, wist Ruben Beentjes.

In eigen huis creëerde Flamingo’s 64 voldoende kansen en twee daarvan leverde ook een doelpunt op. Omar el Messaoudi wist de Alkmaarders op voorsprong te brengen waarna Khalid Ezhar de 2-0 voor zijn rekening nam. Na de pauze liep de gastheer dankzij Marco Kossen, Khalid Ezhar en Ruben Beentjes verder uit. De 5-0 zege was een keurige generale voor de ploeg die op 11 mei bij achtervolger Opperdoes de titel kan pakken.

Wieringermeer – AFC’34 2-1
AFC’34 heeft in de jacht op een nacompetitie plek concurrent Wieringermeer geen pijn kunnen doen. Met vijf gedwongen wisselingen ten opzichte van vorige week trad de Alkmaarse ploeg behoorlijk anders aan. Gelukkig voor de ploeg speelde Verdi Sambo wel, want de aanvaller tekende na veertien minuten voor de 0-1. ‘Daarna kregen we nog een aantal goede kansen’, aldus Jeroen Slaager. Het was echter Wieringermeer dat vlak voor rust, met enig fortuin, de stand gelijk trok.

Na de pauze bleef AFC’34 kansen creëren. Een indirecte vrije trap binnen het strafschopgebied resulteerde echter in de 2-1. Het was één van de weinige kansen voor de gastheer. Slaager: ‘Er is enorm hard gewerkt door de jongens en met iets meer scherpte in de afronding hadden we de wedstrijd ‘gewoon’ gewonnen.’

De Foresters – Kwadijk 5-2
De Foresters heeft de knappe 1-2 zege bij Opperdoes van vorige week een vervolg gegeven. Ditmaal waren de Heilooërs in eigen huis te sterk voor Kwadijk. Via Robbin Hoorn wist het de score te openen. ‘We waren veel beter en hadden moeten uitlopen naar 2-0 en 3-0, maar plots viel voor rust de 1–1’, aldus Dennis Dijkhuis.

Ook na de pauze was De Foresters de betere ploeg. Ditmaal werd het wel in de score uitgedrukt, want nadat Joey Breed zijn ploeg met twee treffers op 3-1 had gebracht voerde Rene Knippenberg de score met twee doelpunten op naar 5-1. De treffer die Kwadijk vervolgens nog produceerde was enkel voor de statistieken.