REGIO – In de zaterdag Vierde Klasse A is Flamingo’s 64 de koppositie kwijt. De Alkmaarders verloren van directe concurrent Opperdoes en leden zo het eerste puntverlies van het seizoen. Ook Alcmaria Victrix en De Foresters gingen onderuit.

Flamingo’s 64 – Opperdoes 2-5
Na zeven overwinningen leed Flamingo’s 64 afgelopen zaterdagmiddag het eerste puntverlies van het seizoen. Na tien minuten ging Opperdoes al met 0-2 aan de leiding. ‘Het was een heel slap begin’, zei Ruben Beentjes na afloop. Via Maurice Gijzen en Beentjes kwam de gastheer nog voor rust op gelijke hoogte.

Na rust kwam Opperdoes op 2-3 en kreeg Flamingo’s 64 kansen. Toen de gastheer met tien man kwam te staan liepen de bezoekers uit naar een 2-5 voorsprong. ‘We hebben meer kwaliteit, maar als het niet tot uiting komt in de wedstrijd dan is dat balen. Al met al is het een zure middag’, vervolgde Beentjes. ‘Maar het is nog geen reden om ons druk te maken.’

Blauw Wit (W) – Alcmaria Victrix 3-2
Op bezoek bij Blauw Wit (W) ging Alcmaria Victrix met 3-2 onderuit. ‘We hadden het betere van het spel, maar ze waren fysiek sterker en slimmer’, zei Leon Schouten na afloop.

In het eerste bedrijf opende de thuisploeg via Lava Dollart de score, waarna Rick Kout voor de 1-1 zorgde. Na rust bracht Ismael Bakni de Alkmaarders op voorsprong, maar deze wist het niet vast te houden. Dankzij Maikel de Vries en Danny Roos pakte Blauw Wit de zege.

De Foresters – DZS 1-6
‘Het was niet best. Een totale offday’, zei Dennis Dijkhuis na afloop. In eigen huis ging De Foresters met 1-6 onderuit tegen DZS. ‘Het is zeker geen slechte ploeg. Het zal zeker met kwaliteiten te maken hebben, maar vandaag was het ook wel heel matig.’

Na een 0-2 ruststand liepen de gasten in de tweede helft uit naar 0-4. Via Dennis Nanne deed de ploeg uit Heiloo iets terug, maar verder kwam het niet. DZS kwam hierna nog tweemaal tot scoren. ‘We hebben door twee blessures uiteindelijk nog een tijdje met tien man gespeeld, maar toen was het al beslist.’