ALKMAAR Na zes vrij eenvoudige overwinningen is Flamingo’s tegen Purmersteijn hard onderuit gegaan. De Alkmaarders kwamen keurig op 2-0, maar Purmersteijn bleek in het vervolg zonder twijfel de sterkste, 2-6.

Purmersteijn bewees in de kraker, die zorgde voor een volle kantine, verder te zijn dan Flamingo’s 64. Een constatering die in het eerste half uur niet opging. Al na zeven minuten kwam de thuisploeg op 1-0, doordat Richard Rijsterborgh na geblunder in de Purmerendse defensie de score wist te openen. Vanaf elf meter wist Ruben Beentjes de score te verdubbelen, wat ervoor zorgde dat de gastheren een zorgeloze middag leken te hebben. “We begonnen heel sterk in het eerste half uur, maar daarna was het niets meer” baalde Ruben Beentjes. “Het veld werd veel te groot, er ontstond veel te veel ruimte en dan zie je dat ze heel goed voetballen”.

Het goede spel leverde in de laatste minuten voor rust twee doelpunten op. Nadat Sonny Punt via de keeper voor de aansluitingstreffer tekende, wist Kevin Hijlkema nog voor rust de gelijkmaker binnen te schieten. De 2-2 was vlak na een grote kans voor Maurice Gijzen, die na een mooie actie zijn inzet op de paal zag belanden. “Die kans was het kantelmoment. Vanuit de omschakeling scoren hun 2-2”. blikte Beentjes terug.

Na rust creëerde Flamingo’s 64 welgeteld één kans. Die poging, vlak voor het eindsignaal, ontstond echter op het moment dat het duel al lang en breed beslist was. Met name de 2-3 van Kevin Hijlkema – Vanaf twintig meter raakte hij de bal uitmuntend, wat de start was van een heuse ‘walk-over’. Via Jermaine Ristie (Intikker), Hijlkema (Stift) en Owairan Cleonise (Afstandsschot) bouwde de Purmerenders de voorsprong uit naar 2-6. “Zij hebben laten zien stapje verder te zijn. We hebben tot vlak voor rust goed tegenstand geboden, maar daarna geven we het weg en dat is zuur” aldus Beentjes.

Conditie
Flamingo’s 64 beschikt over de nodige kwaliteit, maar ook over een elftal met vele spelers die al op leeftijd zijn. “Zij maken het veld groot en dan kunnen wij het niet belopen. Zij tikken lekker rond op het middenveld, en dan komen wij overal een stap te laat. Dan kan je het niet belopen en dan zie je dat leeftijd een reden is voor een mindere conditie” concludeert Beentjes.

Voorafgaand aan het duel hield Beentjes het nodige contact met onder meer Jermaine Ristie, oud ploeggenoot van de aanvaller van Flamingo’s 64. “Voorlopig blokkeer ik ze maar even op Whatsapp” lachte Beentjes. Als een boer met kiespijn weliswaar, “Je hebt natuurlijk nog alle tijd en kans om het goed te maken, maar zie ik het op dit moment somber in”.

Flamingo's 64: Kivancli. Simons (Ait Ichou/73), Vlaar, Trifkovic, Oomes (Bakker/66). Dubois, Kossen (de Vries/71), Bektas, Beentjes. Rijsterborgh, Gijzen.