ALKMAAR – Na de 4-3 nederlaag van eerder dit seizoen is Flamingo's 64 er op gebrand om komende zaterdag de punten in eigen huis te houden tegen AFC’34. Toch zullen zij het zeker niet cadeau krijgen tegen de opponent die moet winnen om in de race te blijven voor de nacompetitie.

In theorie zou Flamingo’s 64 de nacompetitie nog kunnen mislopen maar die kans is nihil gezien het programma van de Alkmaarse ploeg. Alleen als de resterende wedstrijden allemaal verloren worden en de concurrentie de punten pakt dan kan het nog spannend worden “In theorie zijn we dus nog niet zeker van de nacompetitie. Ons doel is om alle wedstrijden te winnen. Vorige week verloren wij helaas van Krommenie, maar dit beschouw ik als een incident. Het doel is om de competitie zo goed mogelijk af te sluiten en de tweede plek veilig te stellen.” vertelt Ruben Beentjes.

Voor AFC’34 is het daarentegen nog wel spannend of zij de nacompetitie zullen halen. “Na de nederlaag tegen Hollandia is het iets moeilijker geworden en hebben we het zelf niet helemaal meer in de hand. Hoewel we in de wedstrijden tegen de top vijf teams vaak goed zijn, hebben we het in de ‘kleine’ wedstrijden laten liggen. Dat is het verschil met de teams die momenteel boven ons staan” zegt coach Jeroen Slaager. “Wij verliezen dit seizoen van ploegen als Kwadijk, Dindua, SRC, Hollandia en spelen gelijk tegen Saenden. Mede daardoor is de derby winnen noodzakelijk om de kans op nacompetitie in leven te houden.”

Om zicht te houden op een plek in de nacompetitie is winst noodzakelijk. Met een wedstrijd meer gespeeld heeft AFC’34 een punt achterstand op de vierde plaats. Die plek geeft recht op het spelen van nacompetitie. Bij Slaager zullen daarom de ‘derby gevoelens’ in ieder geval niet de boventoon voeren. “Evenals de vorige keer, onderling kennen de spelers elkaar en dat maakt het altijd mooi om een derby te spelen. Zelf hoop ik vooral op een goede afloop omdat dit in de jacht op de nacompetitie simpelweg hard nodig is.”

Gretig
De derby leverde AFC’34 eerder dit seizoen een 4-3 overwinning op. Het zorgt ervoor dat Flamingo’s 64 uit is op revanche. “We hebben zeker nog een appeltje te schillen met hen. Zij hebben een goed strijdplan gehad tegen ons waar we ons niet goed tegen konden verweren. Ik denk dat we nu beter voorbereid zijn”, blikt Beentjes vooruit. “Ik denk dat het een pittig duel gaat worden met veel strijd. Zij moet bijna alles winnen om nog zicht te houden op de nacompetitie en zullen dan ook echt moeten winnen.” vervolgt de aanvaller die de afgelopen weken afwezig was door een schorsing en een blessure. “Ik ben gretig om een goede pot te spelen net als het hele team.”

Slaager: “Ik verwacht wederom een spannend duel met kleine onderlinge verschillen. Flamingo’s heeft wellicht iets meer individuele kwaliteiten en sluwheid maar wij zijn fitter, gretig en klaar voor een mooie derby. We hebben tot nu toe in alle wedstrijden tegen top vijf ploegen een goed resultaat behaald en vooral ook sterk gespeeld (behalve Krommenie thuis). Zij zullen in ieder geval iets recht willen zetten na de nederlaag eerder dit seizoen.”