ALKMAAR Afgelopen zaterdag hebben weinig Alkmaarse zaterdagteams succes behaald. In de tweede klasse verloor Jong Holland, terwijl derdeklasser Alcmaria Victrix geen vuist kon maken tegen koploper OFC. Flamingo’s 64 en AFC’34 wist en echter wél te winnen.

Jong Holland – Buitenveldert 2-3
Op eigen veld heeft Jong Holland geen punten kunnen pakken tegen Buitenveldert. “Het was binnen tien minuten al 0-2” aldus Chelbi Boujenoui. “We hebben te weinig gebracht, te slap gespeeld. Dan loop je achter de feiten aan” baalt de aanvoerder. Namens de Alkmaarders wisten Siem van der Sluijs en Mark Hondius te scoren.

OFC – Alcmaria Victrix 4-1
In Oostzaan heeft Alcmaria Victrix een forse nederlaag geleden. Tegen koploper OFC verloor de Alkmaarse ploeg met 4-1. "OFC was vandaag de terechte winnaar, wij kampten met fysieke problemen, veel blessures en daardoor konden we niet een volledig fit team op de been brengen" blikt coach Erwin Tump terug. Nadat Jesper Roele de score voor rust opende, zorgde Mike Landman na een uur spelen op fraaie wijze voor de gelijkmaker. "Door een communicatie fout tussen onze keeper en de verdediger incasseerde we enkele minuten later een tegendoelpunt die zeer langzaam binnen rolde, daarna zette OFC aan en liep de score uit" besluit Tump.

Flamingo’s 64 – Wieringermeer 3-1
Flamingo’s 64 heeft tegen subtopper Wieringermeer een 3-1 overwinning behaald. Nadat het via een strafschop op een 1-0 voorsprong kwam, wist Flamingo’s fraai de score te verdubbelen. “Ilias Bektas nam een voorzet van Gijzen aan op de borst, draaide en scoorde de 2-0. Door een blunder van onze doelman scoorde Wieringermeer via een afstandsschot de 2-1” blikte aanvaller Ruben Beentjes terug. Wat volgde waren kansen voor zowel Maurice Gijzen als Beentjes, maar tot scoren kwamen de aanvallers niet. “In de tweede helft was Wieringermeer iets sterker”.

Toch slaagde de Alkmaarse ploeg er na rust in om de overwinning naar zich toe te trekken. Beentjes was de gevierde man door naar binnen te trekken en in de korte hoek raak te schieten. “Uitslag uiteindelijk prima, alleen jammer dat Purmersteijn ook weer won. We hebben één keer verloren, rest gewonnen, dus we blijven gewoon in de race” besluit Beentjes.

Kleine Sluis – AFC’34 0-1
In Anna Paulowna heeft AFC’34 met 0-1 weten te zegevieren. “Uiteindelijk terechte overwinning” sprak Marius Wiegman na afloop. “In de eerste 25 minuten vier opgelegde mogelijkheden, verder waren we in de eerste helft in balans”. Na rust werd de ban gebroken, “In de tweede helft begonnen zij goed en kregen een goede kans. Daarna kwamen wij op 0-1 door Martin Jongejan. Zij probeerden daarna wel te drukken maar kregen niet heel veel kansen. Wij kregen in de omschakeling een paar kansen maar het bleef 0-1”.