ALKMAAR – Onder herfstachtige omstandigheden heeft Flamingo’s 64 de sterke lijn tegen SRC kunnen doortrekken. De Alkmaarse formatie wist een eenvoudige overwinning te boeken tegen de laagvlieger, 5-1.

Onder het toeziend oog van ongeveer 25 toeschouwers viel de score met 5-1 nog redelijk tegen. Flamingo’s scoorde in de eerste vier wedstrijden al 38 doelpunten en kreeg ook tegen de bezoekers uit Schagen vele mogelijkheden om een monsterscore neer te zetten. Na een wegens hands afgekeurde treffer van Maurice Gijzen, en een kans voor SRC aanvaller Holvast, sloeg de Alkmaarse ploeg in twee minuten toe. Via Ruben Beentjes en Gijzen kwam de score op 2-0. Ondanks vele kansen voor onder meer Beentjes, Gijzen en Bektas bleef de voorsprong op 2-0 steken. Kansen voor de Schagense formatie brachten hierin ook geen verandering.

Dichter bij huis
Na rust was het, ondanks doelpunten van Bektas (geplaatst schot), Gijzen (intikker) en Beentjes (penalty), een gezapige tweede helft. “We verslapten” erkent Beentjes dan ook. “Het is wat gemakzucht, maar ik denk niet dat het aan leeftijd ligt” vindt de vleugelspeler die met zijn overstap sportief een behoorlijke stap terug deed. “Ik heb bij Hillegom en Hollandia gespeeld. Dat is ver reizen, en dat begon me tegen te staan. Ik wilde rustiger aandoen. Hier willen we het met

meerdere mensen opzetten. En dat het zo lekker loopt had ik niet durven dromen, dus zeer tevreden”. Want het loopt uitstekend. Beentjes scoorde zelf al tien doelpunten, en zag zijn teamgenoten samen ook al 33 keer het net vinden. Voor Beentjes is dat aantal een streven. “Voor mij persoonlijk heb ik de doelstelling om rond de dertig doelpunten te maken”.

Leeftijd geen nadeel
Dat het aantal zo hoog ligt, en vooral dat alles werd gewonnen, is enigszins opvallend gezien de gemiddelde leeftijd. Met Rade Trifkovic (42), Richard Rijsterborgh (38) en Maurice Gijzen (42) kent de ploeg veel spelers die voor voetballers al aardig op leeftijd zijn. “Voetballen verleer je niet. Zolang je nog een bal voor je voeten krijg denk je niet na, doe je gewoon je ding en dan gaat de bal erin” vindt spits Gijzen. Met dertien doelpunten in dit nog prille seizoen bewijst de spits dat zijn analyse klopt. “Maar ik merk wel na een wedstrijd voetballen dat ik een week nodig heb om te herstellen. Sprinten wordt moeizamer en de conditie gaat achteruit”. Juist daarom is de versterking die de Alkmaarse ploeg heeft gehaald belangrijk, vindt ook de routinier, “Nu heb ik jongens om me heen die het makkelijk er voor mij maken. Ik hoef wat minder te doen dankzij jongens als Beentjes en Bektas”

Met vijf overwinningen is Flamingo’s vooralsnog op koers voor het kampioenschap. Daarin krijgen zij concurrentie van Purmersteijn, dat met aanwinsten ook de weg omhoog willen inzetten. Verder lijkt er vooralsnog geen ploeg die deze twee kan aanvallen. “Flamingo’s, Purmersteijn en de rest” concluderen zowel Gijzen als Beentjes dan ook terecht.

Afgelopen week meldde Rijsterborgh dat de club op sportief vlak grote ambities heeft, het hoogst spelende zaterdagteam in de regio worden. Voor de oudere spelers is het de vraag of zij er dan ook bij zijn, zo geldt ook voor Gijzen. “Ik weet niet of ik er dan bij ben. Ik wordt al grijs maar dan loop ik voorover gebogen met een stok denk ik” grapt de man die sinds jaar en dag het witte Flamingo’s shirt draagt. “Zolang ik er nog plezier in heb, van waarde kan zijn voor de ploeg en beter ben dan het niveau waar we spelen dan denk ik nog wel dat ik doorga. Ik zie wel waar het schip strand. Mijn persoonlijk ambitie is om zo lekker mogelijk te voetballen en mijn doelpunten mee te pikken. Voor de club is het leuk als we zo hoog mogelijk eindigen”.

De club wil dus weer terug naar de tijd dat de club een bloeiend bestaan kende. Waar vele spelers zich hier mee bezighouden, is het vizier van Gijzen ergens anders op gericht. "Mijn rol ligt hoofdzakelijk op het veld, doelpunten maken” besluit de ervaren man. Met vijftien doelpunten is dat Gijzen wel toevertrouwd.

Flamingo’s 64: Kuin. Simons, Trifkovic, Bakker, de Vries. Dubois (Commandeur/73), Kossen(Velinovic/73), Bektas (Ait Ichou/60), Beentjes. Rijsterborgh, Gijzen.

SRC: Elting. Kruijer (van Bunnik/57), Snijder, Korevaar, de Moel. Fuhler, Harmes (Schipper/72), Wijnker (Tames/60). Heddes, Komen, Holvast.