REGIO – Onder koude omstandigheden speelden de Alkmaarse zaterdagploegen hun laatste competitiewedstrijd van 2018. Flamingo’s 64 pakte de volle buit, terwijl AFC’34 en De Foresters onderuit gingen.

AFC’34 – Dindua 2-4
‘De gifbeker moet even helemaal leeg’, stelde coach Jeroen Slaager na afloop. ‘We hebben veel kansen onbenut gelaten, daardoor werd het in de laatste fase onnodig spannend en zijn we afgetroefd door hen. Dindua dat echt graag wilde winnen.’

Via Verdi Sambo en Martin Jongejan kwam AFC’34 op een 2-0 voorsprong. Nog voor rust wist Dindua de aansluitingstreffer te maken. In de tweede helft kwamen de gasten nog driemaal tot scoren en pakte zo de zege. Slaager: ‘We moeten met een goed plan de winter uit en hard werken voor een goede tweede seizoenshelft.’

SRC – De Foresters 3-0
In Schagen verloor De Foresters met 3-0 van SRC. ‘De eerste helft was gelijk opgaand met twee grote kansen voor Mark Blaauboer’, zei Jeroen Haanstra na afloop. Na een 0-0 ruststand kreeg De Foresters een corner, maar de gastheer wist hier van te profiteren door te counteren en de score te openen.

'In de laatste twintig minuten gingen we achterin één op één spelen en had Mark Blaauboer een grote kans op de 1-1’, vervolgde Haanstra. Uit de counter maakte SRC 2-0 en vlak voor tijd viel ook de 3-0.

Kwadijk – Flamingo’s 64 2-6
Flamingo’s 64 is winterkampioen. De Alkmaarders wonnen bij Kwadijk en gaan zo als koploper de winterstop in. Binnen vijf minuten werd de score via Ruben Beentjes geopend, waarna de thuisploeg langszij kwam. ‘Dat was hun enige kans in eerste helft’, zag Richard Rijsterborgh. ‘Daarna hebben we het weer opgepakt.’ Door goed uitgespeelde aanvallen kwam Flamingo’s 64 via Miquel Dubois en Yucel Gundogdu halverwege op een 1-3 voorsprong.

Direct na rust kwam Kwadijk uit hun enige kans in de tweede helft weer tot scoren. ‘Wederom door foute pass van ons achterin. Daarna kwamen ze er niet meer aan, met de snelheid van Maurice Gijzen en Ruben Beentjes kwamen zij overal te laat’, vervolgde Rijsterborgh. In de tweede helft kwamen Beentjes en Gijzen (2x) tot scoren. ‘Het was overigens geen beste pot van ons. Veel fouten en de omstandigheden waren erbarmelijk.’